Gamefuncties gebruiken op je Chromebook

Op bepaalde Chromebooks kun je de gamebeleving verbeteren met gamefuncties.

Belangrijk: De onderstaande functies zijn alleen van toepassing op deze Chromebook-apparaten:

• Acer Chromebook 516 GE
  • ASUS Chromebook Vibe CX55 Flip
    • De ASUS CX55 Flip ondersteunt het RGB-toetsenbord niet.
  • Lenovo Ideapad Gaming Chromebook

De Launcher gebruiken om games te zoeken en te downloaden

1. Selecteer in de hoek van het scherm de Launcher .
  2. Zoek in de zoekbalk bovenaan naar een gametitel of zoekwoord.
    • Als je de game al hebt gedownload, selecteer je deze om te spelen.
    • Heb je de game niet gedownload, dan kun je deze kopen via andere gameservices, zoals de Play Store en GeForce NOW.
  3. Volg de instructies op het scherm als je de game wilt kopen.

De kleur van je RGB-toetsenbord wijzigen

Je kunt de kleuren van de achtergrondverlichting van je toetsenbord kiezen om de gamebeleving te personaliseren.

Illustratie van achtergrondverlichting van toetsenbord

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer in het gedeelte Personalisatie de optie Je achtergrond en stijl instellen.
  4. Kies onderaan een aangepaste kleur onder Achtergrondverlichting toetsenbord.
    • Tip: De standaard toetsenbordkleur is gebaseerd op je huidige achtergrond.

Meer games en aanbiedingen zoeken

Je vindt hier games en aanbiedingen en meer informatie over gamen op ChromeOS.