Hantera skärmintegritet

Det kan finnas en kamerasensor på din Chromebook som låser skärmen när du är borta och håller den påslagen när du är framför den. Du kan ta reda på om din Chromebook har den här funktionen genom att titta i enhetens bruksanvisning. Om du är osäker kan du kontakta tillverkaren.

Obs! Om du vill använda kamerasensorn för skärmintegritet måste du aktivera funktionen. Bilder och data varken sparas eller skickas till Google.

Låsa skärmen när du går ifrån den

Du kan ställa in att Chromebook ska tonas ned och sedan låsas när den inte används. Om du aktiverar den här inställningen tonas skärmen ned efter tio sekunder. Inställningen håller även skärmen påslagen upp till 15 minuter längre medan du är framför den, även om du inte interagerar med enheten.

1. Välj klockan nere till höger följt av Inställningar .
  2. Välj Säkerhet och integritet till vänster följt av Skärmintegritet.
  3. Aktivera Lås datorn när du går ifrån den.
    • Om du vill ändra hur länge Chromebook väntar innan den låses när du går ifrån den flyttar du reglaget bredvid Tid till låsning till 30, 60, 120 eller 180 sekunder.

Få varningar när andra tittar på din skärm och dölj dina aviseringar

Viktigt! Den här funktionen är endast tillgänglig på Lenovo IdeaPad Flex 5i Chromebook.

När andra ser din skärm visas integritetsikonen bredvid klockan och du får varningen Någon tittar på din skärm. På Chromebook kan du även dölja dina aviseringar när andra tittar på skärmen. Du kan se vilken app som skickade aviseringen men innehållet är dolt.

1. Välj klockan nere till höger följt av Inställningar .
  2. Välj Säkerhet och integritet till vänster följt av Skärmintegritet.
  3. Aktivera Skydd mot smygtittare.
  4. Skydda din integritet ytterligare genom att välja Dölj aviseringar när någon annan tittar på skärmen.