De privacy van je scherm beheren

Je Chromebook heeft mogelijk een camerasensor die je scherm vergrendelt als je afwezig bent en het scherm actief houdt als je erachter zit. Check de instructies van je apparaat om na te gaan of je Chromebook deze functie heeft. Als je het niet zeker weet, kun je contact opnemen met de fabrikant.

Belangrijk: Als je de camerasensor wilt gebruiken voor schermprivacy, moet je de functie aanzetten. De camerasensor slaat geen gegevens of afbeeldingen op en stuurt deze niet naar Google.

Je scherm vergrendelen als je vertrekt

Je kunt instellen dat je Chromebook wordt gedimd en vergrendeld als je deze niet gebruikt. Als je deze instelling aanzet, wordt je scherm na 10 seconden gedimd. Ook als je je apparaat niet gebruikt, houdt deze instelling je scherm tot 15 minuten langer actief terwijl je achter het apparaat zit.

1. Selecteer rechtsonder de tijd en dan Instellingen .
  2. Selecteer links de optie Beveiliging en privacy en dan Schermprivacy.
  3. Zet Vergrendelen bij vertrek aan.
    • Als je wilt wijzigen hoelang je Chromebook wacht nadat je bent vertrokken, verschuif je de schakelaar naast Tijd voor vergrendeling naar 30, 60, 120 of 180 seconden.

Meldingen krijgen als anderen naar je scherm kijken en je meldingen verbergen

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar op de Lenovo IdeaPad Flex 5i Chromebook.

Als andere mensen naar je scherm kijken, zie je het icoon Privacy  naast de tijd en krijg je de melding Iemand bekijkt je scherm. Je Chromebook kan je meldingen ook verbergen als anderen naar je scherm kijken. Je kunt zien welke app de melding heeft gestuurd, maar de content wordt verborgen.

1. Selecteer rechtsonder de tijd en dan Instellingen .
  2. Selecteer links de optie Beveiliging en privacy en dan Schermprivacy.
  3. Zet Weergavebeveiliging aan.
  4. Selecteer Content van meldingen verbergen als iemand anders wordt waargenomen om je privacy verder te beschermen.