Näytön yksityisyyden hallinta

Chromebookissasi saattaa olla kamera-anturi, joka lukitsee näyttösi, kun olet poissa, ja pitää sen aktivoituna, kun olet laitteen edessä. Tarkista laitteen käyttöohjeista, onko Chromebookissasi tämä ominaisuus. Jos et ole varma, voit ottaa yhteyttä valmistajaan.

Tärkeää: Kamera-anturin käyttö edellyttää, että laitat ominaisuuden päälle. Kamera-anturi ei tallenna tai lähetä dataa tai kuvia Googlelle.

Näytön lukitseminen poistuessa

Voit laittaa Chromebookin himmentymään ja lukittumaan, kun sitä ei käytetä. Kun laitat asetuksen päälle, näyttö himmenee 10 sekunnin jälkeen. Asetus pitää näytön aktivoituna enintään 15 minuuttia, kun olet sen edessä, vaikka et tekisi mitään.

1. Valitse oikeasta alareunasta kellonaika ja sitten Asetukset .
  2. Valitse vasemmalta Tietosuoja ja yksityisyys ja sitten Näytön yksityisyys.
  3. Laita Lukitse poistuttaessa päälle.
    • Jos haluat muuttaa aikaa, jonka jälkeen Chromebook lukittuu, siirrä Lukitusaika-kohdassa liukusäädintä 30, 60, 120 tai 180 sekunnin kohdalle.

Varoitukset ja ilmoitusten piilottaminen muiden katsoessa näyttöä

Tärkeää: Tämä ominaisuus on saatavilla vain Lenovo IdeaPad Flex 5i Chromebookilla.

Kun joku muu näkee näyttösi, kellonajan vieressä näkyy tietosuojakuvake ja saat ilmoituksen "Joku katsoo näyttöäsi". Chromebook voi myös piilottaa ilmoitukset, kun joku muu katsoo näyttöä. Näet ilmoituksen lähettäneen sovelluksen, mutta ilmoituksen sisältö piilotetaan.

1. Valitse oikeasta alareunasta kellonaika ja sitten Asetukset .
  2. Valitse vasemmalta Tietosuoja ja yksityisyys ja sitten Näytön yksityisyys.
  3. Laita Urkinnan esto päälle.
  4. Voit suojata yksityisyyttäsi paremmin valitsemalla Piilota ilmoitussisältö, kun toinen henkilö havaitaan.