Spraakgestuurd typen

Op de meeste plaatsen waar je typt, kun je ook tekst opgeven door te spreken. Je kunt zelfs veelvoorkomende leestekens toevoegen als je 'komma', 'punt', 'vraagteken' of 'uitroepteken' zegt.

Spraakopdrachten instellen

1. Selecteer rechtsonder de tijd of druk op Alt + Shift + s.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer onderaan de optie Geavanceerd.
  4. Selecteer in het gedeelte Toegankelijkheid de optie Toegankelijkheidsfuncties beheren.
  5. Zet Dicteren aanzetten (spreken om te typen) aan onder Toetsenbord en tekstinvoer.
  6. Tik of selecteer waar je tekst wilt invoeren.
  7. Selecteer Voorlezen .
    • Je kunt ook drukken op Zoeken  + d of op Launcher  + d.

Je tekst bewerken met spraakopdrachten

Gebruik de volgende opdrachten om je tekst makkelijk te bewerken:

Opdracht Beschrijving
'[woord/zin] typen' Typt de gesproken tekst.
'Alles selecteren' Selecteert alles in het tekstinvoergebied.
'Deselecteren' Wist de selectie.
'Knippen' Kopieert en verwijdert de geselecteerde tekst.
'Kopiëren' Kopieert de geselecteerde tekst.
'Plakken' Plakt tekst vanaf het klembord.
'Verwijderen' Verwijdert het vorige teken of de geselecteerde tekst.
'Ongedaan maken' Maakt de vorige actie voor tekstbewerking ongedaan.
'Opnieuw' Voert de vorige actie voor tekstbewerking opnieuw uit.
'Hulp' Opent een Helpcentrum-artikel voor support.
'Nieuwe regel' Verplaatst de cursor naar een nieuwe regel.
'Naar het volgende teken gaan' Verplaatst de cursor één teken naar rechts.
'Naar het vorige teken gaan' Verplaatst de cursor één teken naar links.
'Naar de volgende regel gaan' Verplaatst de cursor één regel omlaag.
'Naar de vorige regel gaan' Verplaatst de cursor één regel omhoog.