Kirjoittaminen puhumalla

Voit syöttää tekstiä puhumalla useimpiin kirjoitettaviin kohtiin. Voit myös lisätä tavallisia välimerkkejä sanomalla pilkku, piste, kysymysmerkki tai huutomerkki.

Tärkeää:

• Puhe ei toimi, jos puhuttu kieli ei vastaa laitteen kieltä.
  • Joitakin äänikomentoja ei vielä tueta oikealta vasemmalle luettavilla kielillä.

Äänikomentojen käyttöönotto

1. Valitse oikeasta alareunasta aika tai paina Alt + Vaihto + s.
  2. Valitse Asetukset  ja sitten Saavutettavuus.
  3. Laita Näppäimistö ja tekstinsyöttö ‐kohdassa Sanelu päälle.
  4. Valitse kohta, johon haluat kirjoittaa.
  5. Valitse Puhu .
    • Voit myös painaa Haku  + d tai Käynnistysohjelma  + d.

Tekstin muokkaaminen äänikomennoilla

Jos haluat käyttää komentoa, odota, että puhuttu teksti poistuu kentästä, ja sano sitten komento.

Voit muokata tekstiä näillä komennoilla:

Komento Kuvaus
"Kirjoita [sana/ilmaus]" Kirjoittaa puhutun tekstin.
"Valitse kaikki" Valitsee kaiken tekstin syöttöalueelta.
"Poista valinta" Poistaa valinnan.
"Leikkaa" Kopioi ja poistaa kaiken valitun tekstin.
"Kopioi" Kopioi valitun tekstin.
"Liitä" Liittää tekstin leikepöydältä.
"Poista edellinen merkki" Poistaa edellisen merkin tai valitun tekstin.
"Kumoa" Kumoaa aiemman tekstinmuokkaustoiminnon.
"Toista" Toistaa aiemman tekstinmuokkaustoiminnon.
"Ohje" Avaa ohjekeskuksen tukiartikkelin.
"Uusi rivi" Siirtää kohdistimen uudelle riville.
"Siirry seuraavaan merkkiin" Siirtää kohdistinta yhden merkin oikealle.
"Siirry edelliseen merkkiin" Siirtää kohdistinta yhden merkin vasemmalle.
"Siirrä seuraavalle riville" Siirtää kohdistinta yhden rivin alaspäin.
"Siirrä edelliselle riville" Siirtää kohdistinta yhden rivin ylöspäin.
"Lopeta" Lopettaa sanelun ja puheentunnistuksen.
"Poista edellinen sana" Poistaa edellisen sanan.
"Poista edellinen lause" Poistaa edellisen lauseen.
"Siirry seuraavaan sanaan" Siirtää kohdistinta yhden sanan oikealle.
"Siirry edelliseen sanaan" Siirtää kohdistinta yhden sanan vasemmalle.
"Siirry seuraavaan lauseeseen" Siirtää kohdistinta yhden lauseen oikealle.
"Siirry edelliseen lauseeseen" Siirtää kohdistinta yhden lauseen vasemmalle.
"Poista [sana/ilmaus]" Poistaa määritetyn sanan tai ilmauksen. Tämä toimii vain, jos sana tai ilmaus on ennen kohdistinta.
"Korvaa [sana/ilmaus] tällä: [sana/ilmaus]" Korvaa määritetyn sanan tai ilmauksen. Tämä toimii vain, jos sana tai ilmaus on ennen kohdistinta.
"Lisää [sana/ilmaus] ennen tätä: [sana/ilmaus]" Lisää määritetyn sanan tai ilmauksen. Tämä toimii vain, jos sana tai ilmaus on ennen kohdistinta.
"Valitse teksti välillä [sana/ilmaus] ja [sana/ilmaus]" Valitsee alueen kahden sanan tai ilmauksen välillä. Tämä toimii vain, jos sana tai ilmaus on ennen kohdistinta.

Uusien sanelukomentojen käyttäminen

Tärkeää: Voit käyttää uusia komentoja vain englanniksi, ranskaksi, saksaksi, italiaksi ja espanjaksi.

Voit nyt suorittaa useita toimintoja saman komennon avulla ja muokata tekstiä luonnollisemmalla kielellä.

Esimerkiksi "Move to the next letter" ja "Right one letter" siirtää kohdistimen seuraavaan kirjaimeen.

Komento Kuvaus
"Delete all" Poistaa kaiken tekstialueen tekstin.
"Move to the start" Siirtää kohdistimen tekstialueen alkuun.
"Move to the end" Siirtää kohdistimen tekstialueen loppuun.
"Select the previous word" Valitsee edellisen sanan.
"Select the next word" Valitsee seuraavan sanan.
"Select the next character" Valitsee seuraavan merkin.
"Select the previous character" Valitsee edellisen merkin.
"Repeat" Toistaa edellisen toiminnon.