Indtast tekst med stemmen

De fleste steder kan du indtaste tekst med stemmen. Du kan endda tilføje basal tegnsætning ved at sige "komma", "punktum", "spørgsmålstegn" eller "udråbstegn".

Vigtigt!

• Tale fungerer ikke, hvis det talte sprog ikke stemmer overens med sproget på enheden.
  • Nogle stemmekommandoer understøttes endnu ikke på sprog, hvor der skrives fra højre mod venstre.

Konfigurer stemmekommandoer

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre, eller tryk på Alt + Shift + s.
  2. Vælg Indstillinger  og derefter Hjælpefunktioner.
  3. Aktivér Diktering under "Tastatur og tekstindtastning".
  4. Tryk på eller vælg det sted, hvor du vil skrive.
  5. Vælg Indtal .
    • Du kan også trykke på søgetasten + d eller på applisten + d.

Rediger din tekst med stemmekommandoer

Hvis du vil bruge en kommando, skal du vente på, at din oplæste tekst ryddes fra feltet, og derefter sige din kommando.

Brug følgende kommandoer til at redigere din tekst:

Kommando Beskrivelse
"Skriv [ord/sætning]" Indtaster den indtalte tekst.
"Markér alt" Markerer alt i tekstindtastningsområdet.
"Fjern markering" Fjerner markeringen.
"Klip" Kopierer og sletter den markerede tekst.
"Kopiér" Kopierer den markerede tekst.
"Sæt ind" Indsætter teksten fra udklipsholderen.
"Slet det forrige tegn" Sletter det forrige tegn eller den markerede tekst.
"Fortryd" Fortryder den foregående tekstredigeringshandling.
"Annuller fortryd" Gentager den foregående tekstredigeringshandling.
"Hjælp" Åbner en artikel i Hjælp.
"Ny linje" Flytter markøren til en ny linje.
"Gå til næste tegn" Flytter markøren et tegn til højre.
"Gå til forrige tegn" Flytter markøren et tegn til venstre.
"Gå til næste linje" Flytter markøren én linje ned.
"Gå tilbage til forrige linje" Flytter markøren én linje op.
"Annuller" Afbryder diktering og talegenkendelse.
"Slet det forrige ord" Sletter det forrige ord.
"Slet den forrige sætning" Sletter den forrige sætning.
"Gå til næste ord" Flytter markøren ét ord til højre.
"Gå til forrige ord" Flytter markøren ét ord til venstre.
"Gå til næste sætning" Flytter markøren én sætning til højre.
"Gå til forrige sætning" Flytter markøren én sætning til venstre.
"Slet [ord/sætning]" Sletter det pågældende ord eller den pågældende sætning. Dette fungerer kun, hvis ordet eller sætningen optræder før markøren.
"Erstat [ord/sætning] med [ord/sætning]" Erstatter det pågældende ord eller den pågældende sætning. Dette fungerer kun, hvis ordet eller sætningen optræder før markøren.
"Indsæt [ord/sætning] før [ord/sætning]" Indsætter det pågældende ord eller den pågældende sætning. Dette fungerer kun, hvis ordet eller sætningen optræder før markøren.
"Markér fra [ord/sætning] til [ord/sætning]" Markerer området mellem to ord eller sætninger. Dette fungerer kun, hvis ordet eller sætningen optræder før markøren.

Brug nye dikteringskommandoer

Vigtigt! Du kan kun bruge disse nye kommandoer på engelsk, fransk, italiensk, spansk eller tysk.

Du kan nu bruge flere kommandoer til at udføre den samme handling og bruge mere naturligt sprog til at redigere tekst.

Du kan f.eks. sige "Gå til næste bogstav" og "Gå ét bogstav til højre" for at flytte markøren til det næste bogstav.

Kommando Beskrivelse
"Slet alt" Sletter al tekst i tekstområdet.
"Gå tilbage til begyndelsen" Flytter markøren til begyndelsen af tekstområdet.
"Gå til slutningen" Flytter markøren til slutningen af tekstområdet.
"Markér det forrige ord" Markerer det forrige ord.
"Markér det næste ord" Markerer det næste ord.
"Markér det næste tegn" Markerer det næste tegn.
"Markér det forrige tegn" Markerer det forrige tegn.
"Gentag" Gentager den forrige handling.