Escriure amb la veu

A la majoria de llocs on es pot introduir text amb el teclat, també es pot introduir mitjançant la veu. Fins i tot podeu afegir la puntuació habitual dient "coma", "punt", "signe d'interrogació" o "signe d'exclamació".

Important:

• Les ordres de veu no funcionaran si l'idioma parlat no coincideix amb l'idioma del dispositiu.
  • Algunes ordres de veu encara no s'admeten en els idiomes de dreta a esquerra.

Configurar ordres de veu

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora o premeu Alt+Maj+s.
  2. Seleccioneu Configuració i, a continuació, Accessibilitat.
  3. A "Teclat i introducció de text", activeu Dictat.
  4. Toqueu o seleccioneu el lloc on vulgueu escriure.
  5. Seleccioneu Parla .
    • També podeu prémer Cerca +d o el menú d'aplicacions +d.

Editar text amb ordres de veu

Per utilitzar una ordre, espereu que s'esborri el text transcrit del quadre i, a continuació, digueu l'ordre.

Per editar el text, utilitzeu les ordres següents:

Ordre Descripció
"Escriu [paraula/frase]" S'escriu el text enunciat.
"Selecciona-ho tot" Se selecciona tot el que hi ha a l'àrea d'introducció de text.
"Desselecciona" S'esborra la selecció.
"Retalla" Es copia i se suprimeix tot el text seleccionat.
"Copia" Es copia el text seleccionat.
"Enganxa" S'enganxa el text del porta-retalls.
"Suprimeix el caràcter anterior" Se suprimeix el caràcter anterior o el text seleccionat.
"Desfés" Es desfà l'acció anterior d'edició de text.
"Refés" Es refà l'acció anterior d'edició de text.
"Ajuda" S'obre un article d'assistència del Centre d'ajuda.
"Línia nova" Es mou el cursor a una línia nova.
"Ves al caràcter següent" Es mou el cursor un caràcter a la dreta.
"Ves al caràcter anterior" Es mou el cursor un caràcter a l'esquerra.
"Ves a la línia següent" Es mou el cursor una línia avall.
"Ves a la línia anterior" Es mou el cursor una línia amunt.
"Cancel·la" S'atura el dictat i el reconeixement de parla.
"Suprimeix la paraula anterior" Se suprimeix la paraula anterior.
"Suprimeix la frase anterior" Se suprimeix la frase anterior.
"Ves a la paraula següent" Es mou el cursor una paraula cap a la dreta.
"Ves a la paraula anterior" Es mou el cursor una paraula cap a l'esquerra.
"Ves a la frase següent" Es mou el cursor una frase cap a la dreta.
"Ves a la frase anterior" Es mou el cursor una frase cap a l'esquerra.
"Suprimeix [paraula/frase]" Se suprimeix la paraula o frase especificada. Només funcionarà si la paraula o la frase es troba abans que el cursor.
"Substitueix [paraula/frase] per [paraula/frase]" Substitueix la paraula o frase especificada. Només funcionarà si la paraula o la frase es troba abans que el cursor.
"Insereix [paraula/frase] abans de [paraula/frase]" Insereix la paraula o frase especificada. Només funcionarà si la paraula o la frase es troba abans que el cursor.
"Selecciona des de [paraula/frase] fins a [paraula/frase]" Selecciona l'àrea entre dues paraules o frases. Només funcionarà si la paraula o la frase es troba abans que el cursor.

Utilitzar les ordres de dictat noves

Important: només podeu utilitzar aquestes ordres noves en alemany, anglès, espanyol, francès i italià.

Ara podeu fer servir diverses ordres per a la mateixa acció i utilitzar llenguatge més natural per editar el text.

Per exemple, "Mou a la lletra següent" i "Una lletra a la dreta" mou el cursor a la lletra següent.

Ordre Descripció
"Suprimeix-ho tot" Se suprimeix tot el text de l'àrea de text.
"Ves al principi" Es mou el cursor a l'inici de l'àrea de text.
"Ves al final" Es mou el cursor al final de l'àrea de text.
"Selecciona la paraula anterior" Se selecciona la paraula anterior.
"Selecciona la paraula següent" Se selecciona la paraula següent.
"Selecciona el caràcter següent" Se selecciona el caràcter següent.
"Selecciona el caràcter anterior" Se selecciona el caràcter anterior.
"Repeteix" Es repeteix l'acció anterior.