Ändra språk eller röst för textuppläsning

Du kan anpassa rösten som läser upp texten för dig.

Ändra språk eller röst för textuppläsning

Obs! När du ändrar språk- eller röstinställningarna för Textuppläsning ändras de för alla textuppläsningsprodukter, till exempel skärmläsaren.

1. Välj klockan nere till höger.
    • Eller tryck på Alt + Skift + s.
  2. Välj Inställningar följt av Tillgänglighet följt av Text till tal.
  3. Välj Röstinställningar för Text till tal under Text till tal.
  4. Aktivera Textuppläsning.
  5. Välj Inställningar för Textuppläsning.
  6. Så här ändrar du språk eller röst för Textuppläsning:
    • Ändra språk och önskad röst: Välj det språk och den typ av röst du önskar under Tal.
    • Ändra till naturlig röst: Aktivera en mer realistisk och verklighetstrogen röst genom att aktivera Använd en naturlig röst när enheten är online.
      • När du väljer en naturlig röst skickas den markerade texten till Google för bearbetning.

Tips! Även om du ändrar språk i inställningarna för Text till tal måste du ändra systemspråket för att Chromebook ska kunna läsa på ett annat språk. Du kan ändra systemspråket i inställningarna för Chromebook under Språk och inmatning.

Hantera språket på Chromebook

1. Välj klockan nere till höger.
    • Eller tryck på Alt + Skift + s.
  2. Välj Inställningar följt av Avancerat följt av Språk och inmatning.
  3. Välj Språk under Språk och inmatning.
  4. Välj Ändra bredvid Enhetsspråk.
  5. Välj önskat språk för enheten.
  6. Välj Bekräfta och starta om.

Tips! Du kan även ändra önskat språk för webbplatser och ändra språk för Google-kontot.

Ändra språk, röst eller volym för text till tal

1. Välj klockan nere till höger eller tryck på Alt + Skift + s.
  2. Välj Inställningar följt av Tillgänglighet.
  3. Välj Röstinställningar för Text till tal under Text till tal.
    • Välj Inställningar under Talmotorer och sedan en röst:
      • Text till tal för ChromeOS: Rösten låter mer som en människa och ger mycket feedback.
      • eSpeak: Rösten låter mer datorgenererad och det finns röster tillgängliga på fler språk.
    • Välj hastighet, tonhöjd och volym under Talegenskaper.

Tips! Om du vill installera röster som låter naturliga väljer du Inställningar bredvid Inbyggt text till tal-tillägg i ChromeOS. Välj Installera bredvid önskat språk.