Endre språk eller stemme for tekst som leses opp

Du kan tilpasse stemmen som leser opp teksten for deg.

Endre språk eller stemme for Tekstopplesing

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre, eller trykk på Alt + Shift + S.
  2. Velg Innstillinger  og så Tilgjengelighet.
  3. Under «Tekst til tale» velger du Tilpass stemmen Innstillinger.
  4. Tilpass stemmen for Tekstopplesing:
    • Endre språk og foretrukket stemme: Under «Tale» velger du språket og stemmetypen du vil høre.
    • Endre naturlig stemme: For å bruke en mer realistisk, livaktig stemme, velg Bruk naturlig stemme når enheten er på nettet. Når du velger en naturlig stemme, blir teksten du merker, sendt til Google for behandling.

Endre språk, stemme eller volum for tekst til tale

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre, eller trykk på Alt + Shift + S.
  2. Velg Innstillinger  og så Tilgjengelighet
  3. Velg Stemmeinnstillinger for tekst til tale under «Tekst til tale».
    • Under «Talemotorer» velger du Innstillinger og velger en stemme:
      • TTS for Chrome OS: Stemmer har en mer menneskelig lydkvalitet og er svært responsive.
      • eSpeak: Stemmer har en mer datagenerert lyd og er tilgjengelige på et større utvalg av språk.
    • Under «Taleegenskaper» velger du hastighet, toneleie og volum.

Kjøp personlig tilpassede stemmer

Du kan kjøpe stemmer gjennom Acapela for å tilpasse stemmen som leser opp teksten på Chromebook. I tillegg til stemmene som er tilgjengelige som standard, kan du velge mellom over 100 stemmer og over 30 språk.
  1. Gå til Chrome Nettmarked og søk etter Acapela TTS Engine
  2. Velg Legg til i Chrome etterfulgt av Legg til utvidelse.
  3. Velg klokkeslettet nederst til høyre. Du kan også trykke på Alt + Shift + S.
  4. Velg Innstillinger  og så Tilgjengelighet.
  5. Velg Stemmeinnstillinger for tekst til tale.
  6. Gå til «Talemotorer», ved siden av «Acapela TTS Engine», og velg Innstillinger.
  7. Velg stemmen(e) du vil kjøpe.
  8. Gå tilbake til Stemmeinnstillinger for tekst til tale, gå til «Foretrukne stemmer», og velg stemmen du vil bruke.