Puhutun tekstin kielen tai äänen muuttaminen

Voit valita äänen, joka lukee sinulle tekstiä ääneen.

Teksti puhuttuna ‑ominaisuuden kielen tai äänen muuttaminen

Tärkeää: Kun muutat Teksti puhuttuna ‑ominaisuuden kieli- tai ääniasetuksia, voit muuttaa niitä kaikille Teksti puhuttuna ‑tuotteille, esimerkiksi näytönlukuohjelmalle.

1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
    • Voit myös painaa Alt + Vaihto + s.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Saavutettavuus ja sitten Tekstistä puheeksi.
  3. Valitse Tekstistä puheeksi ‑osiosta Tekstistä puheeksi ‑ääniasetukset.
  4. Laita Teksti puhuttuna päälle.
  5. Valitse Teksti puhuttuna ‑asetukset.
  6. Näin muutat Teksti puhuttuna ‑ominaisuuden kieltä tai ääntä:
    • Kielen ja äänen vaihtaminen: Valitse Puhe-kohdasta haluamasi kieli ja äänityyppi.
    • Luonnolliseen ääneen vaihtaminen: Jos haluat käyttää realistisempaa ja aidompaa ääntä, laita Käytä luonnollista ääntä laitteen ollessa yhteydessä verkkoon päälle.
      • Kun valitset luonnollisen äänen, teksti lähetetään Googlelle äänen käsittelyä varten.

Vinkki: Vaikka vaihtaisit kieltä Tekstistä puheeksi ‑asetuksista, sinun on vaihdettava Chromebookin järjestelmän kieltä toisella kielellä lukemista varten. Voit vaihtaa järjestelmän kieltä Chromebookin asetusten kohdasta Kieli ja syötteet.

Chromebookin kielen vaihtaminen

1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
    • Voit myös painaa Alt + Vaihto + s.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Lisäasetukset ja sitten Kielet ja syötteet.
  3. Valitse Kielet ja syötteet ‑osiosta Kielet.
  4. Valitse Laitteen kieli ‑kohdan vierestä Vaihda
  5. Valitse laitteelle haluamasi kieli.
  6. Valitse Vahvista ja käynnistä uudelleen.

Vinkki: Voit vaihtaa haluamasi kielen verkkosivustoille ja Google-tilille.

Tekstistä puheeksi ‑ominaisuuden kielen, äänen tai äänenvoimakkuuden muuttaminen

1. Valitse oikeasta alareunasta aika tai paina Alt + Vaihto + s.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Saavutettavuus.
  3. Valitse Tekstistä puheeksi ‑osiosta Tekstistä puheeksi ‑ääniasetukset.
    • Valitse Puhemoottorit-kohdasta Asetukset ja valitse ääni:
      • Chrome OS:n TTS: Äänet ovat ihmismäisempiä ja reagoivat hyvin.
      • eSpeak: Äänet ovat konemaisempia ja saatavilla useammilla kielillä.
    • Valitse Puheominaisuudet-osiosta nopeus, äänenkorkeus ja äänenvoimakkuus.

Vinkki: Voit asentaa luonnollisemman kuuloiset äänet valitsemalla "ChromeOS:n sisäänrakennettu Tekstistä puheeksi ‑laajennus" ‑kohdan vierestä Asetukset. Valitse haluamasi kielen vierestä Asenna.