Puhutun tekstin kielen tai äänen muuttaminen

Voit valita äänen, joka lukee sinulle tekstiä ääneen.

Teksti puhuttuna ‑ominaisuuden kielen tai äänen muuttaminen

1. Valitse oikeasta alareunasta aika tai paina Alt + Vaihto + s.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Esteettömyys-osiosta Hallinnoi esteettömyysominaisuuksia.
  5. Tekstistä puheeksi ‑osiosta Ota käyttöön Teksti puhuttuna ja sitten Avaa Teksti puhuttuna ‑asetukset.
  6. Teksti puhuttuna ‑äänen muuttaminen:
    • Kielen ja äänen vaihtaminen: Valitse Puhe-kohdasta haluamasi kieli ja äänityyppi.
    • Luonnolliseen ääneen vaihtaminen: Jos haluat käyttää realistisempaa ja aidompaa ääntä, valitse Käytä luonnollista ääntä laitteen ollessa yhteydessä verkkoon. Kun valitset luonnollisen äänen, teksti lähetetään Googlelle äänen käsittelyä varten.

Tekstistä puheeksi ‑ominaisuuden kielen, äänen tai äänenvoimakkuuden muuttaminen

1. Valitse oikeasta alareunasta aika tai paina Alt + Vaihto + s.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Esteettömyys-osiosta Hallinnoi esteettömyysominaisuuksia.
  5. Valitse Tekstistä puheeksi ‑osiosta Tekstistä puheeksi ‑ääniasetukset
    • Valitse Puhemoottorit-kohdasta Asetukset ja valitse ääni:
      • Chrome-käyttöjärjestelmän Tekstistä puheeksi: Äänet ovat ihmismäisempiä ja reagoivat hyvin.
      • eSpeak: Äänet ovat konemaisempia ja saatavilla useammilla kielillä.
    • Valitse Puheominaisuudet-osiosta nopeus, äänenkorkeus ja äänenvoimakkuus.

Personoitujen äänten ostaminen

Voit personoida ääntä, jolla Chromebook lukee tekstiä ääneen, ostamalla ääniä Acapelasta. Oletuksena tarjolla olevien äänien lisäksi voit valita omasi yli 100 äänestä ja yli 30 kielestä.
  1. Siirry Chrome Web Storeen ja hae Acapela TTS Enginea
  2. Valitse Lisää Chromeen ja sitten Lisää laajennus.
  3. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta. Voit myös painaa Alt + Vaihto + S.
  4. Valitse Asetukset .
  5. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  6. Valitse Esteettömyys-osiosta Hallinnoi esteettömyysominaisuuksia.
  7. Valitse Tekstistä puheeksi ‑ääniasetukset.
  8. Valitse Puhemoottorit-kohdasta Acapela TTS Enginen vierestä Asetukset.
  9. Valitse äänet, jotka haluat ostaa.
  10. Palaa Tekstistä puheeksi ‑ääniasetuksiin ja valitse haluamasi ääni kohdasta Ensisijaiset äänet.