Skift sprog eller stemme for oplæsning

Du kan tilpasse den stemme, der læser tekst højt for dig.

Skift sprog eller stemme for Tekstoplæsning

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre, eller tryk på Alt + Shift + s.
  2. Vælg Indstillinger  og derefter Hjælpefunktioner.
  3. Vælg Tilpas indstillinger for Voice under "Oplæsning".
  4. Tilpas stemmen for Tekstoplæsning:
    • Skift sprog og foretrukken stemme: Gå til "Oplæsning", og vælg det sprog og den stemmetype, du vil høre.
    • Skift til naturlig stemme: Hvis du vil bruge en mere realistisk og livagtig stemme, skal du vælge Brug en naturlig stemme, når enheden er online. Når du vælger en naturlig stemme, sendes den tekst, du markerer, til Google, så den kan blive behandlet.

Skift sprog, stemme eller lydstyrke for Oplæsning

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre, eller tryk på Alt + Shift + s.
  2. Vælg Indstillinger  og derefter Hjælpefunktioner
  3. Vælg Indstillinger for stemme til oplæsning under "Oplæsning".
    • Vælg Indstillinger under "Oplæsningsmaskiner", og vælg en stemme:
      • Chrome OS TTS: Stemmer lyder mere livagtige og er meget responsive.
      • eSpeak: Stemmer har en mere computergenereret lyd og er tilgængelige på flere sprog.
    • Vælg hastighed, stemmeleje og lydstyrke under "Taleegenskaber".

Køb tilpassede stemmer

Du kan købe stemmer via Acapela, så du kan tilpasse den stemme, der læser højt for dig på din Chromebook. Ud over de stemmer, der er tilgængelige som standard, kan du vælge mellem mere end 100 stemmer på over 30 sprog.
  1. Gå til Chrome Webshop, og søg efter Acapela TTS Engine
  2. Vælg Føj til Chrome og så Tilføj udvidelse.
  3. Vælg klokkeslættet nederst til højre. Du kan også trykke på Alt+Shift+s.
  4. Vælg Indstillinger  og derefter Hjælpefunktioner.
  5. Vælg Taleindstillinger for oplæsning.
  6. Gå til "Oplæsningsmaskiner", og vælg Indstillinger ud for "Acapela TTS Engine".
  7. Vælg de stemmer, du vil købe.
  8. Gå til tilbage til Taleindstillinger for oplæsning, og vælg den stemme, du vil bruge, under "Foretrukne stemmer".