Kom i gang med CloudReady Home

Du kan installere CloudReady på datamaskin eller Mac for å få Chromebook-lignende funksjoner på datamaskinen, for eksempel lagring i nettskyen og nettprogrammer. CloudReady er et operativsystem med åpen kildekode.

Viktig: Du kan ikke bruke CloudReady med Google-kontoer som administreres via Family Link, eller i Gjestemodus før første pålogging. Du kan ikke bruke Google-assistenten eller Google Play-butikken med CloudReady. Finn ut mer om hvordan CloudReady skiller seg fra Chrome OS

Minstekrav til maskinvare

Skaff CloudReady

Lag USB-installasjonsprogrammet

Datamaskinen du bruker til å lage USB-installasjonsprogrammet, kan være en annen datamaskin enn den du har tenkt å installere CloudReady på. Hvis du bruker Mac eller Chrome OS, anbefaler vi at du midlertidig bytter til en Windows-datamaskin for å lage CloudReady-USB-installasjonsprogrammet.

Med det automatiske USB Maker-programmet (anbefalt)

CloudReady USB Maker kan bare kjøres på Windows 7 og nyere.

Trinn 1: Skaff deg CloudReady USB Maker

neverware.com velger du CloudReady Editions og så Home og så Install Home Edition.

Trinn 2: Åpne CloudReady USB Maker

1. Velg cloudready-usb-maker-appen i «Nedlastinger»-mappen.
  2. Velg Ja på eventuelle Windows-sikkerhetsforespørsler som åpnes.

Trinn 3: Lag USB-installasjonsprogrammet

1. Følg veiledningen på skjermen for å lage en CloudReady-USB-stasjon.
  2. Fjern USB-stasjonen.
Manuell installasjon

Trinn 1: Hent CloudReady-filen

neverware.com velger du CloudReady Editions og så Home og så Install Home Edition.

Trinn 2: Legg til gjenopprettelsesverktøyet for Chromebook i Chrome-nettleseren

1. Gå til Chrome Nettmarked.
  2. Øverst til høyre velger du Legg til i Chrome.
  3. I forespørselen velger du Legg til utvidelsen. Gjenopprettingsverktøyet for Chromebook er nå installert som en utvidelse i Chrome-nettleseren.

Trinn 3: Lag USB-installasjonsprogrammet

Viktig: Dette trinnet medfører at mediedisken din blir tømt. Vær forsiktig når du går videre.

1. Åpne Chrome-nettleseren.
  2. Øverst til høyre velger du Utvidelser og så Gjenopprettelsesverktøy for Chromebook
  3. Øverst til høyre velger du Innstillinger Innstillinger og så Bruk lokalt bilde
  4. I «Nedlastinger»-mappen velger du cloudReadyXXXX.bin.zip-filen.
  5. Når du blir bedt om det, setter du inn USB-stasjonen, velger gjenopprettingsmediet du vil bruke, og velger Fortsett.
  6. Fjern USB-stasjonen.

Installasjon og konfigurering

Du kan kjøre CloudReady rett fra USB eller installere det på den  sertifiserte enheten med CloudReady USB-installasjonsprogrammet du opprettet i forrige trinn.

Viktig: Det er valgfritt med fullstendig installering. Hvis du velger å installere CloudReady, blir alle dataene på harddisken overskrevet. Vi anbefaler at du tar en oppdatert sikkerhetskopi av dataene dine før du installerer CloudReady.

Trinn 1: Start opp og installer

1. Mens enheten er avslått, setter du inn USB-stasjonen med installasjonsprogrammet.
  2. Slå på enheten mens du trykker på oppstartstasten gjentatte ganger. En meny med oppstartsalternativer åpnes.
  3. Velg USB-installasjonsprogrammet på menyen.
    • Tips: USB-installasjonsprogrammet vises som «USB-enhet», «USB-lagring» eller et navn som samsvarer med merket til produsenten av USB-stasjonen.
  4. Når CloudReady har startet, ser du et skjermbilde hvor det står «Velkommen!».
  5. På skjermbildet «Velkommen!» velger du Sett i gang
    • Viktig: Hvis du ikke vil installere CloudReady på internminnet på enheten, hopper du til trinn 2.3 under for å kjøre fra USB.
  6. Nederst til høyre velger du klokkeslettet og så Installer OS.
  7. Velg Installer CloudReady i forespørselen.
  8. Følg veiledningen på skjermen for å slette harddisken og installere CloudReady. Når installasjonen er fullført, lar du enheten slå seg av automatisk.
    • Tips : Denne prosessen kan ta opptil 20 minutter.

Trinn 2: Konfigurering

1. Mens enheten er slått av, tar du ut USB-stasjonen med installasjonsprogrammet.
    • Tips: Før du fjerner USB-stasjonen, kan du bruke tastaturet eller styreflaten for å sjekke at enheten er helt avslått.
  2. Slå på enheten.
  3. På skjermbildet «Velkommen!» velger du Sett i gang
  4. Følg veiledningen på skjermen for å konfigurere Wi-Fi og datasamtykke.
  5. Logg på med Google-kontoen din.

Feilsøk CloudReady på enheten din

For å få hjelp med Home-utgaven kan du se på emner og forum for brukerfellesskapet eller i CloudReady-kunnskapsbasen.