Aan de slag met CloudReady Home

Je kunt CloudReady op je pc of Mac installeren om Chromebook-functies te gebruiken op je computer, zoals cloudopslag en web-apps. CloudReady is een opensource-besturingssysteem.

Belangrijk: CloudReady kun je niet gebruiken voor Google-accounts die worden beheerd door Family Link, en ook niet als je de gastmodus gebruikt en nog niet bent ingelogd. Je kunt de Google Assistent of de Google Play Store niet gebruiken met CloudReady. Meer informatie over hoe CloudReady verschilt van Chrome OS

Minimale hardwarevereisten

CloudReady downloaden

Het USB-installatieprogramma maken

De computer waarop je het USB-installatieprogramma maakt, hoeft niet dezelfde computer te zijn als de computer waarop je CloudReady installeert. Als je een Mac- of Chrome OS-gebruiker bent, raden we aan tijdelijk een Windows-computer te gebruiken om het USB-installatieprogramma voor CloudReady te maken.

Met de automatische USB Maker (aanbevolen)

CloudReady USB Maker werkt alleen in Windows 7 en hoger.

Stap 1: Download CloudReady USB Maker

Ga naar neverware.com en selecteer CloudReady Editions (CloudReady-versies) en dan Home (Voor thuis) en dan Install Home Edition (Versie voor thuis installeren).

Stap 2: Open CloudReady USB Maker

1. Kies in de map Downloads de app cloudready-usb-maker.
  2. Selecteer Ja als je een beveiligingsprompt van Windows ziet.

Stap 3: Het USB-installatieprogramma maken

1. Volg de instructies op het scherm om een USB-drive met CloudReady te maken.
  2. Verwijder je USB-stick.
Handmatige installatie

Stap 1: Download het CloudReady-bestand

Ga naar neverware.com en selecteer CloudReady Editions (CloudReady-versies) en dan Home (Voor thuis) en dan Install Home Edition (Versie voor thuis installeren).

Stap 2: Voeg het Chromebook-herstelprogramma toe aan je Chrome-browser

1. Ga naar de Chrome Web Store.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Toevoegen aan Chrome.
  3. Selecteer Extensie toevoegen in de prompt. Het Chromebook-herstelprogramma is nu als extensie geïnstalleerd in je Chrome-browser.

Stap 3: Het USB-installatieprogramma maken

Belangrijk: Met deze stap wordt je USB-drive gewist. Wees voorzichtig als je wijzigingen aanbrengt.

1. Open de Chrome-browser.
  2. Selecteer rechtsboven Extensies  en dan Chromebook-herstelprogramma
  3. Selecteer rechtsboven Instellingen Instellingen en dan Lokale image gebruiken.
  4. Kies in de map Downloads het bestand cloudreadyXXXX.bin.zip.
  5. Plaats de USB-stick als dit wordt gevraagd en selecteer het gewenste herstelmedium. Selecteer Doorgaan.
  6. Verwijder je USB-stick.

Installeren en instellen

Je kunt CloudReady rechtstreeks vanaf de USB-drive uitvoeren of je kunt het op een gecertificeerd apparaat installeren met het USB-installatieprogramma dat je in de vorige stap hebt gemaakt.

Belangrijk: Volledige installatie is optioneel. Als je ervoor kiest CloudReady te installeren, overschrijft het alle gegevens op de harde schijf. We raden je aan een back-up van je gegevens te maken voordat je CloudReady installeert.

Stap 1: Opstarten en installeren

1. Plaats de USB-drive met het installatieprogramma als je apparaat uitstaat.
  2. Zet het apparaat aan terwijl je herhaaldelijk op de opstarttoets drukt. Er verschijnt een menu met opstartopties.
  3. Selecteer het USB-installatieprogramma in het menu.
    • Tip: Het USB-installatieprogramma kan een USB-apparaat zijn, of USB-opslag of een naam die overeenkomt met het merk van de fabrikant van de USB-drive.
  4. Nadat CloudReady is gestart, zie je een welkomstscherm.
  5. Selecteer op het welkomstscherm de optie Aan de slag.
    • Belangrijk: Als je CloudReady niet wilt installeren in de interne opslag van je apparaat, ga je verder met stap 2.3 hieronder om CloudReady uit te voeren vanaf de USB-drive.
  6. Selecteer rechtsonder de tijd en dan OS installeren.
  7. Selecteer CloudReady installeren in de prompt.
  8. Volg de instructies op het scherm om de harde schijf te wissen en CloudReady te installeren. Laat je apparaat automatisch uitzetten als de installatie is afgerond.
    • Tip: Dit proces kan tot 20 minuten duren.

Stap 2: Instellen

1. Haal de USB-drive met het installatieprogramma uit je apparaat als het apparaat uitstaat.
    • Tip: Check met het toetsenbord of de touchpad of je apparaat helemaal uitstaat voordat je de USB-drive verwijdert.
  2. Zet het apparaat aan.
  3. Selecteer op het welkomstscherm de optie Aan de slag.
  4. Volg de instructies op het scherm om wifi en toestemming voor het verzamelen van gegevens in te stellen.
  5. Log in met je Google-account.

Problemen met CloudReady op je apparaat oplossen

Als je hulp nodig hebt met de Home-versie, bekijk je de communityonderwerpen en -forums of het CloudReady-kenniscentrum.