CloudReady Homen käytön aloittaminen

Voit asentaa CloudReadyn PC:lle tai Macille saadaksesi tietokoneelle Chromebookin kaltaisia ominaisuuksia, kuten pilvitallennustilan ja verkkosovelluksia. CloudReady on avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä.

Tärkeää: Et voi käyttää CloudReadya Family Linkin hallinnoimilla Google-tileillä tai vierastilassa ennen ensimmäistä sisäänkirjautumista. Et voi käyttää Google Assistantia tai Google Play Kauppaa CloudReadyn kanssa. Lue lisätietoja siitä, miten CloudReady eroaa Chrome-käyttöjärjestelmästä

Laitteiston vähimmäisvaatimukset

CloudReadyn hakeminen

USB-asennusohjelman luominen

Voit luoda USB-asennusohjelman eri tietokoneella kuin mille aiot asentaa CloudReadyn. Jos käytät Macia tai Chrome-käyttöjärjestelmää, suosittelemme vaihtamaan tilapäisesti Windows-tietokoneeseen CloudReady USB ‑asennusohjelman luomiseen.

Automaattisella USB Makerilla (suositellaan)

CloudReady USB Maker toimii vain Windows 7:lla ja uudemmilla käyttöjärjestelmillä.

Vaihe 1: Hae CloudReady USB Maker

Siirry osoitteeseen neverware.com ja valitse CloudReady Editions ja sitten Home ja sitten Install Home Edition.

Vaihe 2: Avaa CloudReady USB Maker

1. Valitse Lataukset-kansiosta cloudready-usb-maker-sovellus.
  2. Valitse Kyllä Windowsin tietoturvakehotuksiin.

Vaihe 3: Luo USB-asennusohjelma

1. Luo CloudReady USB ‑muisti seuraamalla näytön ohjeita.
  2. Poista USB-muistitikku.
Manuaalinen asennus

Vaihe 1: Hae CloudReady-tiedosto

Siirry osoitteeseen neverware.com ja valitse CloudReady Editions ja sitten Home ja sitten Install Home Edition.

Vaihe 2: Lisää Chromebookin palautussovellus Chrome-selaimeen

1. Siirry Chrome Web Storeen.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Chromeen.
  3. Valitse kehotteesta Lisää laajennus. Chromebookin palautussovellus on nyt asennettuna laajennuksena Chrome-selaimeesi.

Vaihe 3: Luo USB-asennusohjelma

Tärkeää: Tämä vaihe tyhjentää medialevyn. Jatka harkiten.

1. Avaa Chrome-selain.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Laajennukset ja sitten Chromebookin palautussovellus
  3. Valitse oikeasta yläreunasta Asetukset Asetukset ja sitten Käytä paikallista kuvaa
  4. Valitse Lataukset-kansiosta cloudreadyXXXX.bin.zip-tiedosto.
  5. Liitä USB-muistitikku, valitse haluamasi palautusväline ja valitse Jatka.
  6. Poista USB-muistitikku.

Käynnistäminen ja määrittäminen

Voit suorittaa CloudReadyn suoraan USB-muistitikulta tai asentaa sen sertifioidulle laitteelle aikaisemmin luomallasi CloudReady USB ‑asennusohjelmalla.

Tärkeää: Täydellinen asennus on valinnainen. Jos valitset asennuksen, CloudReady korvaa kaiken kiintolevyn datan. Suosittelemme datan varmuuskopiointia ennen kuin asennat CloudReadyn.

Vaihe 1: Käynnistä ja asenna

1. Kytke USB-asennusohjelma laitteesi ollessa pois päältä.
  2. Käynnistä laite ja paina käynnistyspainiketta samalla toistuvasti. Tämä avaa käynnistysohjelmien valikon.
  3. Valitse valikosta USB-asennusohjelma.
    • Vinkki: USB-asennusohjelma näkyy USB-laitteena, USB-tallennustilana tai USB-muistin valmistajan merkkinä.
  4. CloudReadyn käynnistyessä aukeaa tervetulonäyttö.
  5. Valitse tervetulonäytöltä Aloita
    • Tärkeää: Jos et halua asentaa CloudReadya laitteesi sisäiseen tallennustilaan, siirry alla kohtaan 2.3 (USB:ltä suorittaminen).
  6. Valitse oikeasta alareunasta aika ja sitten Asenna käyttöjärjestelmä.
  7. Valitse kehotteesta Asenna CloudReady
  8. Tyhjennä kiintolevy ja asenna CloudReady seuraamalla ohjeita näytöllä. Kun asennus on valmis, anna laitteen sammua automaattisesti.
    • Vinkki: Tämä voi kestää jopa 20 minuuttia.

Vaihe 2: Määritä asetukset

1. Ota USB-asennusohjelma pois laitteesi ollessa pois päältä.
    • Vinkki: Ennen kuin poistat USB-asennusohjelman, käytä näppäimistöä tai kosketuslevyä tarkistaaksesi, että laite on täysin pois päältä.
  2. Käynnistä laite.
  3. Valitse tervetulonäytöltä Aloita
  4. Määritä Wi-Fi-yhteys ja datasuostumus seuraamalla ohjeita näytöllä.
  5. Kirjaudu Google-tilillesi.

CloudReadyn ongelmien ratkaiseminen laitteellasi

Voit saada apua Home Editionin kanssa yhteisön aiheista ja foorumeilta tai CloudReady-tietokannasta.

Muita lähteitä