Byta mellan stabila versioner, betaversioner och programvara under utveckling

Du kan testa de senaste funktionerna i operativsystemet Chrome genom att byta till en mer experimentell programvaruversion. Det finns tre programvaruversioner av Chrome OS:

• Stabil kanal: Den här kanalen har testats grundligt av teamet bakom Chrome OS och är det bästa valet när det gäller att undvika krascher och andra problem. Den uppdateras med två till tre veckors mellanrum för mindre ändringar och var fjärde vecka för större ändringar.
  • Betakanal: Om du vill ta del av kommande ändringar och förbättringar utan att ta för stora risker använder du betaversionen. Den uppdateras ungefär en gång i veckan och större uppdateringar kommer var fjärde vecka, mer än en månad innan de finns i den stabila versionen.
  • Testversion: Om du vill ta del av de senaste funktionerna i Chrome OS ska du använda testversionen. Testversionen uppdateras en eller två gånger i veckan. Även om den här versionen testas förekommer det fortfarande fel. Det beror på att vi vill att användarna ska kunna ta del av alla nyheter så snabbt som möjligt.

Obs! Om du vill byta version måste du vara Chromebook-enhetens ägare. Om du använder din Chromebook på jobbet eller i skolan kanske du inte kan byta version. Säkerhetskopiera data innan du byter version.

Kontrollera vilken version som används

1. Logga in på Chromebook om du inte har gjort det.
  2. Välj klockan nere till höger följt av Inställningar .
  3. Välj Om ChromeOS nere till vänster.
  4. Välj Ytterligare information.
  5. Vilken version som används på din Chromebook visas under Kanal.

Byta version

Varning! Om du byter från en experimentversion till en mer stabil version raderas allt på Chromebook, till exempel nedladdade filer, foton, ägarbehörigheter och sparade nätverk för alla konton. Du måste logga in med ditt Google-konto igen.

1. Logga in på Chromebook med ägarkontot.
  2.  Välj klockan nere till höger följt av Inställningar .
  3. Välj Om ChromeOS nere till vänster.
  4. Välj Ytterligare information.
  5. Välj Byt kanal bredvid Kanal.
  6. Välj en kanal.
  7. Välj Byt kanal.
    • Om du byter till beta- eller testkanalen laddas en uppdatering ned på Chromebook, och du blir sedan ombedd att starta om.
    • Om du vill byta till stabil eller beta väljer du Byt kanal och Powerwash. När uppdateringen installeras väljer du Starta om och använd Powerwash. Allt på Chromebook raderas, och du måste logga in med ditt Google-konto igen.

Viktigt! Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan och du byter version från test till beta eller från beta till stabil via powerwash uppdateras inte Chromebook-enheten omedelbart. Programvaran uppdateras när den nya, mer stabila versionen matchar versionen som redan är installerad på din Chromebook. Appar, data och inställningar raderas inte.