Bytt mellom den stabile kanalen, betakanalen og utviklerkanalen for programvare

Du kan teste de nyeste funksjonene i Chrome-operativsystemet (OS-et) ved å bytte til en mer eksperimentell programvarekanal. Det finnes tre forskjellige programvarekanaler for Chrome OS:

• Den stabile kanalen: Denne kanalen er gjennomtestet av Chrome OS-teamet og er det beste valget for å unngå kræsj og andre problemer. Den oppdateres med omtrent 2–3 ukers mellomrom med mindre endringer, og hver 6. uke med større endringer.
  • Betakanalen: Hvis du vil se kommende endringer og forbedringer med lav risiko, bruker du betakanalen. Den oppdateres omtrent hver uke, og større oppdateringer kommer hver 6. uke – mer enn en måned før den stabile kanalen får dem.
  • Utviklerkanalen: Hvis du vil se de aller nyeste Chrome OS-funksjonene, bruker du utviklerkanalen. Utviklerkanalen blir oppdatert én eller to ganger i uken. Selv om denne delversjonen er testet, kan den inneholde feil. Dette er fordi vi vil at folk skal kunne se hva som er nytt, så tidlig som mulig.

Merk: Du må være angitt som eier av Chromebooken du bruker, for å kunne bytte kanal. Hvis du bruker den på jobben eller skolen, er det ikke sikkert at du kan bytte kanal.

Sjekk hvilken kanal du bruker

1. Logg på Chromebooken hvis du ikke har gjort det allerede.
  2. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  3. Velg Innstillinger Innstillinger.
  4. Velg menyen Meny øverst til venstre.
  5. Rull ned, og velg Om Chrome OS.
  6. Velg Detaljert delversjonsinformasjon.
  7. Ved siden av «Kanal» ser du hvilken kanal du bruker for Chromebooken: Stabil, Beta eller Dev (utviklerkanalen).

Bytt kanal

Advarsel: Når du bytter fra en eksperimentell kanal til en mer stabil kanal, slettes alt på Chromebooken – deriblant nedlastede filer, bilder, eiertillatelser og lagrede nettverk for alle kontoer. I tillegg må du logge på med Google-kontoen din på nytt.

1. Logg på Chromebooken med eierkontoen.
  2. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  3. Velg Innstillinger Innstillinger.
  4. Velg menyen Meny øverst til venstre.
  5. Rull ned, og velg Om Chrome OS.
  6. Velg Detaljert delversjonsinformasjon.
  7. Velg Bytt kanal ved siden av «Kanal».
  8. Velg en kanal.
  9. Velg Bytt kanal.
    • Hvis du bytter til en mer eksperimentell kanal (Beta eller Dev), blir det lastet ned en oppdatering på Chromebooken, og deretter blir du bedt om å starte Chromebooken på nytt.
    • Hvis du bytter til en mer stabil kanal (Stabil eller Beta), må du klikke på Bytt kanal og bruk Powerwash. Når oppdateringen er installert, klikker du på Start på nytt og bruk Powerwash. Alt blir slettet fra Chromebooken, og du må logge på med Google-kontoen din på nytt.

Merk: Hvis du bruker Chromebooken på jobben eller skolen og du bytter fra utviklerkanalen til betakanalen eller den stabile kanalen, blir ikke Chromebooken oppdatert med en gang. Programvaren blir oppdatert når versjonen for den nye, mer stabile programvaren samsvarer med versjonen som allerede er installert på Chromebooken. Appene, dataene og innstillingene dine blir ikke slettet.