Schakelen tussen stabiele, bèta- en ontwikkelingssoftware

Je kunt de nieuwste functies van het Chrome-besturingssysteem (Chrome OS) door over te schakelen naar een meer experimenteel softwarekanaal. Chrome OS beschikt over drie verschillende softwarekanalen:

• Stabiel kanaal: Dit kanaal is volledig getest door het Chrome OS-team en is de beste keuze om crashes en andere problemen te vermijden. Dit kanaal wordt ongeveer elke twee tot drie weken geüpdatet voor kleine wijzigingen en elke zes weken voor grote wijzigingen.
  • Bètakanaal: Gebruik het bètakanaal om aankomende wijzigingen en verbeteringen met minimale risico's te bekijken. Dit kanaal wordt ongeveer elke week geüpdatet, met elke zes weken grote updates. Dit is meestal een maand eerder dan het stabiele kanaal ze ontvangt.
  • Dev-kanaal: Gebruik het Dev-kanaal om de nieuwste Chrome OS-functies te bekijken. Het Dev-kanaal wordt één of twee keer per week geüpdatet. Hoewel deze build wel is getest, kan deze fouten bevatten, omdat we de nieuwste functies zo snel mogelijk aan mensen willen laten zien.

Belangrijk: Je moet eigenaar van de Chromebook zijn om te schakelen tussen kanalen. Als je je Chromebook op het werk of op school gebruikt, kun je mogelijk niet van kanaal wisselen.

Checken welk kanaal je gebruikt

1. Log in op je Chromebook als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Selecteer rechtsonder de tijd.
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer linksonder Over Chrome OS.
  5. Selecteer Aanvullende informatie.
  6. Kijk onder Kanaal welk kanaal is ingeschakeld voor je Chromebook.

Kanaal wijzigen

Waarschuwing: Als je overschakelt van een experimenteel kanaal naar een stabieler kanaal, wordt alles van je Chromebook verwijderd, zoals gedownloade bestanden, foto's, eigenaarsrechten en opgeslagen netwerken voor alle accounts. Je moet opnieuw inloggen met je Google-account.

1. Log in bij je Chromebook met het eigenaarsaccount.
  2. Selecteer rechtsonder de tijd.
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer linksonder Over Chrome OS.
  5. Selecteer Aanvullende informatie.
  6. Selecteer naast Kanaal de optie Kanaal wijzigen.
  7. Selecteer een kanaal.
  8. Selecteer Kanaal wijzigen.
    • Als je overschakelt naar Bèta of Dev, downloadt je Chromebook een update en wordt je vervolgens gevraagd opnieuw op te starten.
    • Selecteer Kanaal wijzigen en Powerwash uitvoeren om over te schakelen naar Stabiel of Bèta. Als de update is geïnstalleerd, selecteer je Opnieuw starten en Powerwash uitvoeren. Alles wordt verwijderd van je Chromebook en je moet opnieuw inloggen met je Google-account.

Opmerking: Als je je Chromebook op het werk of op school gebruikt en je van Dev naar Bèta of van Bèta naar Stabiel schakelt via een Powerwash, wordt je Chromebook niet meteen geüpdatet. Je software wordt geüpdatet als je nieuwe, stabielere softwareversie overeenkomt met de versie die al is geïnstalleerd op je Chromebook. Je apps, gegevens en instellingen worden niet verwijderd.