Skift mellem stabil software, betasoftware og udviklersoftware

Du kan teste de nyeste funktioner i Chrome-operativsystemet (OS) ved at skifte til en mere eksperimentel softwarekanal. ChromeOS har tre forskellige softwarekanaler:

• Stabil kanal: Denne kanal har gennemgået alle ChromeOS-teamets tests og er det bedste valg, hvis du vil undgå nedbrud og andre problemer. Den opdateres cirka hver 2.-3. uge (mindre ændringer) og hver 4. uge (større ændringer).
  • Betakanal: Brug betakanalen til at se kommende ændringer og forbedringer med lav risiko. Den opdateres ca. hver uge, og større opdateringer gennemføres hver 4. uge, mere end en måned før de gennemføres på den stabile kanal.
  • Udviklerkanal: Brug udviklerkanalen til at se de nyeste ChromeOS-funktioner. Udviklerkanalen opdateres én til to gange om ugen. Mens dette build testes, kan der stadig forekomme fejl, da vi gerne vil give brugere muligheden for at se nyheder så hurtigt som muligt.

Vigtigt! Du skal være ejer af Chromebook-enheden for at kunne skifte kanal. Hvis du bruger din Chromebook på arbejdet eller i skolen, kan du muligvis ikke skifte kanal. Før du skifter kanal, skal du sikkerhedskopiere dine data.

Se, hvilken kanal du er på

Hvis du er på en ustabil kanal, f.eks. betakanal, udviklerkanal eller Canary, er der flere måder at finde ud af, hvilken kanal du er på.

På loginskærmen:

1. Log ind på din Chromebook.
  2. Du kan se kanaletiketten ved siden af klokkeslættet nederst til højre.

Via kvikmenuen:

1. Log ind på din Chromebook.
  2. Vælg klokkeslættet nederst til højre for at tilgå kvikmenuen.
  3. Du kan se knappen for kanaletiketten under datoen og batteritiden.
    • Vælg venstre side af knappen for at få flere oplysninger om kanalen.

Via indstillingerne i hovedmenuen

1. Log ind på din Chromebook, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Nederst til højre skal du vælge klokkeslættet og derefter Indstillinger .
  3. Vælg Om ChromeOS nederst til venstre.
  4. Vælg Yderligere oplysninger.
  5. Under "Kanal" kan du se, hvilken kanal din Chromebook er på.

Send feedback

Du kan nu rapportere dine oplevelser nemmere, når du er på en ustabil kanal.

1. Log ind på din Chromebook.
  2. Vælg klokkeslættet nederst til højre for at tilgå kvikmenuen.
  3. Du kan se knappen for kanaletiketten under datoen og batteritiden.
  4. Vælg Feedback Feedback på højre side af knappen.

Skift kanal

Advarsel! Hvis du skifter fra en eksperimentel kanal til en mere stabil kanal, slettes alt på din Chromebook, f.eks. downloadede filer, billeder, ejertilladelser og gemte netværk, for alle konti. Du skal logge ind med din Google-konto igen.

1. Log ind på din Chromebook med ejerkontoen.
  2.  Nederst til højre skal du vælge klokkeslættet og derefter Indstillinger .
  3. Vælg Om ChromeOS nederst til venstre.
  4. Vælg Yderligere oplysninger.
  5. Vælg Skift kanal ud for "Kanal".
  6. Vælg en kanal.
  7. Vælg Skift kanal.
    • Hvis du skifter til beta- eller udviklerkanalen, downloader din Chromebook en opdatering og beder dig om at genstarte.
    • Hvis du vil skifte til den stabil kanal eller betakanalen, skal du vælge Skift kanal og powerwash. Når opdateringen installeres, skal du vælge Genstart og nulstil. Alt slettes på din Chromebook, og du skal logge ind med din Google-konto igen.

Vigtigt! Hvis du bruger din Chromebook på arbejdet eller i skolen, og du skifter fra udviklerkanalen til betakanalen eller fra betakanalen til den stabile kanal via Powerwash, opdateres din Chromebook ikke med det samme. Din software opdateres, når din nye og mere stabile softwareversion matcher den version, der allerede er installeret på din Chromebook. Dine apps, data og indstillinger slettes ikke.