Canviar entre les versions estable, beta i per a desenvolupadors del programari

Podeu provar les últimes funcions del sistema operatiu Chrome (ChromeOS) canviant a un canal de programari més experimental. ChromeOS té tres canals de programari diferents:

• Canal estable: aquest canal ha superat totes les proves de l'equip de ChromeOS, i és la millor opció per evitar bloquejos i altres problemes. S'actualitza aproximadament cada dues o tres setmanes amb petits canvis, i cada quatre setmanes amb canvis més importants.
  • Canal Beta: per veure les funcions i les millores que s'implementaran aviat amb un risc mínim, utilitzeu el canal Beta. S'actualitza aproximadament cada setmana i rep actualitzacions més importants cada quatre setmanes, més d'un mes abans que arribin al canal estable.
  • Canal per a desenvolupadors: per veure les funcions més recents de ChromeOS, utilitzeu el canal per a desenvolupadors. S'actualitza una o dues vegades a la setmana. Tot i que aquesta compilació també se sotmet a proves, pot contenir errors, ja que volem que els usuaris vegin les novetats tan aviat com sigui possible.

Important: per canviar de canal, heu de ser el propietari del Chromebook. És possible que no pugueu fer-ho si utilitzeu el Chromebook a la feina o en un centre educatiu. Abans de canviar de canal, creeu una còpia de seguretat de les vostres dades.

Comprovar el canal que s'està utilitzant

Si sou en un canal que no és estable, com ara Beta, Canary o un canal per a desenvolupadors, teniu moltes maneres de saber de quin canal es tracta.

A la pantalla d'inici de sessió:

1. Inicieu la sessió a Chromebook.
  2. A la part inferior dreta, al costat de l'hora, trobareu l'etiqueta del canal.

Des del menú Configuració ràpida:

1. Inicieu la sessió a Chromebook.
  2. Per accedir al menú Configuració ràpida, a la part inferior dreta, seleccioneu l'hora.
  3. A sota de la data i la durada de la bateria, trobareu el botó de l'etiqueta del canal.
    • Per obtenir més informació sobre el canal, seleccioneu el costat esquerre del botó.

Des de la configuració principal:

1. Inicieu la sessió al Chromebook, si encara no ho heu fet.
  2. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora i, a continuació, Configuració .
  3. A la part inferior esquerra, seleccioneu Sobre ChromeOS.
  4. Seleccioneu Detalls addicionals.
  5. A "Canal", consulteu quin canal utilitza el Chromebook.

Enviar suggeriments

Mentre sigueu en un canal no estable, ara podreu informar de les vostres experiències més fàcilment.

1. Inicieu la sessió a Chromebook.
  2. Per accedir al menú Configuració ràpida, a la part inferior dreta, seleccioneu l'hora.
  3. A sota de la data i de la durada de la bateria, cerqueu el botó de l'etiqueta del canal.
  4. A la part dreta del botó, seleccioneu Suggeriments Suggeriments.

Canviar de canal

Advertiment: si canvieu d'un canal experimental a un de més estable, se suprimirà tot el contingut que tingueu al Chromebook, com ara els fitxers baixats, les fotos, els permisos de propietari i les xarxes desades de tots els comptes. Haureu de tornar a iniciar la sessió amb el vostre Compte de Google.

1. Inicieu la sessió al Chromebook amb el compte de propietari.
  2. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora  i, a continuació,.
  3. A la part inferior esquerra, seleccioneu Sobre ChromeOS.
  4. Seleccioneu Detalls addicionals.
  5. Al costat de "Canal", seleccioneu Canvia el canal.
  6. Seleccioneu un canal.
  7. Seleccioneu Canvia el canal.
    • Si canvieu al canal beta o per a desenvolupadors, el Chromebook baixarà una actualització i, a continuació, us demanarà que el reinicieu.
    • Per canviar al canal estable o beta, seleccioneu Canvia el canal i fes Powerwash. Quan s'instal·li l'actualització, seleccioneu Reinicia i utilitza Powerwash. Se suprimirà tot el contingut del Chromebook i haureu de tornar a iniciar la sessió amb el vostre Compte de Google.

Important: si utilitzeu el Chromebook a la feina o en un centre educatiu i canvieu del canal per a desenvolupadors al beta o bé del beta a l'estable mitjançant un Powerwash, el dispositiu no s'actualitzarà immediatament, sinó que esperarà que la nova versió més estable del programari coincideixi amb la versió que ja hi ha instal·lada al vostre Chromebook. Les aplicacions, les dades i la configuració que hi tingueu no se suprimiran.