Den här webbsidan är inte tillgänglig

Det här meddelandet innebär att Google Chrome inte kunde hitta och läsa in webbsidan som du försökte besöka. Testa att åtgärda problemet med hjälp av stegen nedan.

Kontrollera webbadressen

Om meddelandet ”ERR_NAME_NOT_RESOLVED” eller ”ERR_CONNECTION_REFUSED” visas i webbläsarfönstret gör du så här:

1. Kontrollera att webbadressen i adressfältet leder till rätt webbsida.
  2. Om den gör det testar du att öppna samma webbsida på en annan dator som är ansluten till samma nätverk.
  3. Om webbsidan inte visas på andra datorer kontrollerar du att du har en internetanslutning. Om du har det kan det hända att webbsidan ligger nere.

Radera cookies

Cookies är filer som skapats av webbplatser som du har besökt för att spara webbläsardata, till exempel dina inställningar för webbplatsen eller din profilinformation. Ibland kan fel orsakas av en trasig cookie.

1. Öppna Chrome Chrome på datorn.
  2. Välj Mer Ordna uppe till höger.
  3. Välj Fler verktyg följt av Rensa webbinformation.
  4. Välj ett tidsintervall följt av Cookies och andra webbplatsdata följt av Rensa data.

Ändra proxyinställningarna

Om det tar för lång tid för webbläsaren att läsa in en sida eller att genomföra en sökning kan det hända att en webbproxy används. Om det står Tolkar proxy eller ERR_PROXY_CONNECTION_FAILED i webbläsarfönstret kan du ändra proxyinställningarna.

1. Välj tiden längst ned till höger.
  2. Välj Inställningar .
  3. Välj det aktuella nätverket under Nätverk.
  4. Välj nätverkets namn igen.
  5. Välj Proxy.
  6. Ändra proxyinställningarna.

Om du ändrar proxyinställningarna kan anslutningen till webben avbrytas. Om du är osäker på vilken inställning du ska välja kontaktar du nätverksadministratören. Proxyservrar som kräver autentisering fungerar inte på Chromebook.

Obs! Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan kan du inte ändra proxyinställningarna. Kontakta administratören om du behöver mer hjälp.