'Deze webpagina is niet beschikbaar'

Dit bericht houdt in dat Google Chrome de webpagina die je wilt openen, niet kan vinden en laden. Als je het probleem wilt oplossen, kun je de onderstaande stappen proberen.

Het webadres controleren

Als het bericht ERR_NAME_NOT_RESOLVED of ERR_CONNECTION_REFUSED ziet in je browservenster, kun je de volgende stappen proberen:

1. Controleer het webadres (URL) in de adresbalk om er zeker van te zijn dat je de juiste webpagina probeert te openen.
  2. Als dat het geval is, probeer je dezelfde webpagina te openen op een andere computer die is verbonden met hetzelfde netwerk.
  3. Als de webpagina ook niet op andere computers kan worden geopend, controleer je de verbinding met internet. Als er verbinding is, is het mogelijk dat de webpagina tijdelijk niet beschikbaar is.

Je cookies verwijderen

Cookies zijn bestanden die worden gemaakt door websites die je hebt bezocht. In deze bestanden worden browsegegevens opgeslagen, zoals je profiel of voorkeuren voor de website. Soms kan een beschadigd cookiebestand fouten veroorzaken.

1. Open Chrome Chrome op je computer.
  2. Selecteer Meer Ordenen rechtsboven.
  3. Selecteer Meer hulpprogramma's en dan Browsegegevens wissen.
  4. Selecteer een periode en dan Cookies en andere sitegegevens en dan Gegevens wissen.

Je proxyinstellingen wijzigen

Als de browser veel tijd nodig heeft om een website te laden of te zoeken, is het mogelijk dat er een webproxy wordt gebruikt. Als het bericht Proxy laden of ERR_PROXY_CONNECTION_FAILED wordt weergegeven in het browservenster, kun je je proxyinstellingen wijzigen.

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer het netwerk dat je gebruikt in het gedeelte Netwerk.
  4. Selecteer de netwerknaam opnieuw.
  5. Selecteer Proxy.
  6. Wijzig je proxyinstellingen.

Als je je proxyinstellingen wijzigt, kan je verbinding met internet worden verbroken. Als je niet zeker weet welke instellingen je moet gebruiken, neem je contact op met je netwerkbeheerder. Proxy's die moeten worden geverifieerd, werken niet met Chromebooks.

Opmerking: Als je je Chromebook op het werk of op school gebruikt, kun je de proxyinstellingen niet wijzigen. Neem contact op met je beheerder voor ondersteuning.