Verkkosivu ei ole käytettävissä

Tämä ilmoitus tarkoittaa, että Google Chrome ei löytänyt eikä voinut ladata verkkosivua, jolle yrität siirtyä. Korjaa ongelma kokeilemalla alla olevia vaiheita.

Verkko-osoitteen tarkistus

Jos näet selainikkunassa ilmoituksen ERR_NAME_NOT_RESOLVED tai ERR_CONNECTION_REFUSED, kokeile näitä vinkkejä:

1. Varmista, että osoitepalkin URL-osoite on kirjoitettu oikein.
  2. Jos osoite on oikea, avaa sama verkkosivu toisella tietokoneella, joka on yhdistetty samaan verkkoon.
  3. Jos verkkosivu ei avaudu millään tietokoneella, varmista että olet yhteydessä internetiin. Jos olet, verkkosivu saattaa olla kaatunut.

Evästeiden poistaminen

Evästeet ovat avaamiesi verkkosivustojen luomia tiedostoja, joihin tallennetaan selaustietoja, kuten sivustoa koskevia asetuksia tai profiilitietoja. Joskus rikkinäinen evästetiedosto voi aiheuttaa virheitä.

1. Avaa Chrome Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä.
  3. Valitse Lisää työkaluja ja sitten Poista selausdata.
  4. Valitse ajanjakso ja sitten Evästeet ja muu sivustodata ja sitten Poista data.

Välityspalvelimen asetusten muuttaminen

Jos selain avaa verkkosivuja tai tekee hakuja hyvin hitaasti, se saattaa käyttää välityspalvelinta. Voit muuttaa välityspalvelimen asetuksia, jos näet selainikkunassa ilmoituksen Jäsennetään välityspalvelinta tai ERR_PROXY_CONNECTION_FAILED.

1. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Siirry Verkko-osioon ja valitse käyttämäsi verkko.
  4. Valitse verkon nimi uudelleen.
  5. Valitse Välityspalvelin.
  6. Muuta välityspalvelimen asetuksia.

Välityspalvelimen asetusten muuttaminen voi katkaista verkkoyhteytesi. Jos et ole varma, mitä asetuksia sinun pitäisi käyttää, ota yhteyttä verkkosi järjestelmänvalvojaan. Todennusta edellyttävät välityspalvelimet eivät toimi Chromebookien kanssa.

Huom. Jos käytät Chromebookia töissä tai koulussa, et voi muuttaa välityspalvelimen asetuksia. Saat lisätietoja järjestelmänvalvojaltasi.