Dela filer med enheter i närheten

Du kan dela text, bilder, filer eller webbsidor med andra Android- och Chromebook-enheter i närheten. Du kan även ta emot och ansluta till sparade wifi-nätverk som skickats från andra Android-enheter.

Detta behövs

Obs! Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan kanske du inte kan ansluta telefonen på det här sättet. Kontakta administratören om du behöver mer hjälp.

Konfigurera delning

Viktigt! Snabbdelning är inaktiverat som standard. Aktivera Snabbdelning på enheten om du vill skicka eller ta emot filer i närheten.

1. Välj klockan längst ned till höger på Chromebook följt av Inställningar .
  2. Välj Anslutna enheter till vänster.
  3. Välj Konfigurera bredvid Snabbdelning.
  4. Välj ett namn på enheten och välj Klar.
  5. Välj Enhetens synlighet.
  6. Välj alternativ:
    • Alla kontakter: Enheten är synlig för kontakter i närheten medan skärmen är på och upplåst.
    • Vissa kontakter: Du väljer vilka kontakter i närheten som enheten ska vara synlig för när skärmen är på och upplåst.
    • Dold: Enheten visas bara när någon försöker dela något och du gör enheten synlig.
  7. Välj Bekräfta.

Tips! Om du vill inaktivera delning öppnar du inställningarna och trycker på Anslutna enheter och inaktiverar Snabbdelning.

Dela innehåll med någon
  1. Öppna Filer på Chromebook.
  2. Högerklicka på filen som du vill dela.
  3. Välj Dela följt av Snabbdelning.
    • Dela flera filer: Tryck på Ctrl och välj sedan filerna följt av Dela följt av Snabbdelning.
  4. Välj vilken enhet du vill dela filen med följt av Dela.
    • När mottagaren bekräftar delningen skickas filen.
Dela innehåll med dina andra enheter

När du använder Snabbdelning med en Android- eller Chromebook-enhet som är inloggad på samma Google-konto godkänns överföringar automatiskt.

Dela innehåll från Chromebook till Android

1. Öppna Filer på Chromebook.
  2. Högerklicka på filen som du vill dela.
  3. Välj Dela följt av Snabbdelning.
    • Dela flera filer:
      1. Tryck på Ctrl och välj sedan filerna följt av Dela följt av Snabbdelning.
  4. Välj enheten du vill dela filen med följt av Nästa.
    • På Android-enheten ser du att du fått en fil från din Chromebook.
    • När filen har överförts får du en avisering på Chromebook och Android-enheten.

Dela innehåll från en Android-enhet till Chromebook

1. Öppna Filer på Android-enheten.
  2. Välj den fil du vill dela.
  3. Välj Dela eller Skicka följt av Snabbdelning.
  4. Välj vilken enhet du vill dela filen med följt av Dela.
    • När filen har överförts får du en avisering på Android-enheten och din Chromebook.
    • Om din Chromebook är låst får du fortfarande filen som överförs.
Dela innehåll från appar
Du kan också dela filer från appar.
  1. Välj Appstartaren längst ned till vänster på skärmen.
  2. Om du vill se alla appar väljer du uppåtpilen .
  3. Välj appen där innehållet finns och leta upp innehållet i appen.
  4. Välj Dela följt av Snabbdelning.
  5. Välj en enhet följt av Dela.
    • Innehållet skickas när delningen har bekräftats på enheten som tar emot det.

Få innehåll från någon

Obs! För att kunna ta emot filer från någon måste din enhet måste vara synlig för personens enhet. Om du vill att enheten ska vara synlig tillfälligt väljer du klockan på Chromebook följt av Snabbdelning. Tillfälligt synlighetsläge är på i fem minuter. Sedan är enheten inte längre synlig för enheter i närheten.
  1. Du får en avisering om att någon vill dela innehåll.
  2. Välj Enhetens namn och Enhetens synlighet.
  3. Välj Aktivera.
  4. Välj Godkänn för att få innehållet.

Välja vem som får dela innehåll med dig

1. Välj klockan längst ned till höger på Chromebook följt av Inställningar .
  2. Välj Snabbdelning följt av Enhetens synlighet.
  3. Välj alternativ:
    • Alla kontakter: Enheten är synlig för kontakter i närheten medan skärmen är på och upplåst.
    • Vissa kontakter: Du väljer vilka kontakter i närheten som enheten ska vara synlig för när skärmen är på och upplåst.
    • Dold: Enheten visas bara när någon försöker dela något och du gör enheten synlig.

Aktivera delning tillfälligt

Viktigt! Om du vill göra enheten tillfälligt synlig för alla i närheten kan du aktivera Snabbdelning i snabbinställningarna.
  1. Välj klockan längst ned till höger på Chromebook.
  2. Välj Snabbdelning.