Del filer med enheter i nærheten

Viktig: Nærdeling heter nå Quick Share. Se etter det nye navnet og ikonet for å dele med Android-enheter, Chromebook-enheter og Windows-PC-er i nærheten. Deling er fortsatt kompatibelt for enkelte enheter som fremdeles har det gamle funksjonsnavnet.

Du kan dele tekst, bilder, filer og nettsider med andre Android- og Chromebook-enheter i nærheten. Du kan også motta og koble til lagrede Wi-Fi-nettverk som er sendt fra Android-enheter.

Du trenger

Viktig: Hvis du bruker Chromebook på jobben eller skolen, kan du kanskje ikke bruke disse funksjonene med telefonen. Kontakt administratoren din hvis du trenger mer hjelp.

Konfigurer deling

Viktig: Quick Share er slått av som standard. For å sende eller motta filer i nærheten, slå på Quick Share på enheten.

1. Nederst til høyre på Chromebooken velger du klokkeslettet og så Innstillinger .
  2. Velg Tilkoblede enheter til venstre.
  3. Ved siden av «Quick Share» velger du Konfigurer.
  4. Velg et navn på enheten, og velg Ferdig.
  5. Velg Enhetssynlighet.
  6. Velg alternativene du ønsker:
    • Alle kontakter: Enheten er synlig for kontakter i nærheten mens skjermen er på og låst opp.
    • Noen kontakter: Enheten er synlig for kontakter i nærheten som du velger, mens skjermen er på og låst opp.
    • Skjult: Enheten er bare synlig når noen prøver å dele innhold og du gjør enheten synlig.
  7. Velg Bekreft.

Tips: For å slå av deling, gå til Innstillinger , trykk på Tilkoblede enheter, og slå av Quick Share.

Del innhold med noen
  1. Åpne Filer på Chromebooken.
  2. Høyreklikk på filen du vil dele
  3. Velg Del og så Nærdeling.
    • Slik deler du flere filer: Trykk på Ctrl, og velg filene og så Del og så Nærdeling.
  4. Velg enheten du vil dele filen med og så Del.
    • Når mottakeren bekrefter delingen, blir filen sendt.
Del innhold med de andre enhetene dine

Når du bruker nærdeling med Android- eller Chromebook-enheter som er logget på samme Google-konto, godtas overføringer automatisk.

Del innhold fra Chromebook til Android

1. Åpne Filer på Chromebooken.
  2. Høyreklikk på filen du vil dele.
  3. Velg Del og så Nærdeling.
    • Slik deler du flere filer:
      1. Trykk på Ctrl, og velg filene og så Del og så Nærdeling.
  4. Velg enheten du vil dele filen med og så Neste.
    • På Android-enheten skal du se at du har mottatt en fil fra Chromebooken.
    • Når filen er overført, får du et varsel på Chromebooken og på Android-enheten.

Del innhold fra Android-enheter til Chromebooken din

1. Åpne Filer på Android-enheten din.
  2. Velg filen du vil dele.
  3. Velg Del eller Send og så Nærdeling.
  4. Velg enheten du vil dele filen med og så Neste.
    • Når filen er overført, får du et varsel på Android-enheten og på Chromebooken.
    • Hvis Chromebooken er låst, mottar du fortsatt filen som overføres.
Del innhold fra apper
Du kan også dele filer fra apper.
  1. Velg appoversikten nederst til venstre på skjermen.
  2. For å se alle appene dine, velg oppoverpilen .
  3. Velg appen med innholdet du vil dele, og finn innholdet i appen.
  4. Velg Del og så Nærdeling.
  5. Velg en enhet og så Del.
    • Når enheten som mottar innholdet, bekrefter delingen, blir innholdet sendt.

Motta innhold fra noen

Viktig: For å motta filer fra noen må du gjøre enheten din synlig for vedkommende. For å gjøre enheten synlig midlertidig, velg klokkeslettet og så Quick Share på Chromebooken. Midlertidig synlighetsmodus er på i fem minutter. Deretter er enheten ikke lenger synlig for enheter i nærheten.
  1. Du får et varsel om at noen ønsker å dele innhold.
  2. Velg Enhetsnavn og Enhetssynlighet.
  3. Velg Slå på.
  4. For å motta innholdet, velg Godta.

Velg hvem som kan dele innhold med deg

1. Nederst til høyre på Chromebooken velger du klokkeslettet og så Innstillinger .
  2. Velg Quick Share og så Enhetssynlighet.
  3. Velg alternativene du ønsker:
    • Alle kontakter: Enheten er synlig for kontakter i nærheten mens skjermen er på og låst opp.
    • Noen kontakter: Enheten er synlig for kontakter i nærheten som du velger, mens skjermen er på og låst opp.
    • Skjult: Enheten er bare synlig når noen prøver å dele innhold og du gjør enheten synlig.

Slå på deling midlertidig

Viktig: For å gjøre enheten din midlertidig synlig for alle i nærheten kan du slå på Quick Share i hurtiginnstillingene.
  1. Velg klokkeslettet nederst til høyre på Chromebook.
  2. Velg Quick Share.