Tiedostojen jakaminen lähellä oleville laitteille

Tärkeää: Lähijakaminen on nyt Quick Share. Etsi uusi nimi ja kuvake , niin voit jakaa sisältöä lähellä oleville Android-laitteille, Chromebookeille ja Windows-tietokoneille. Jakamista tuetaan edelleen joillakin laitteilla, joilla on edelleen vanha ominaisuuden nimi käytössä.

Voit jakaa tekstiä, kuvia, tiedostoja tai verkkosivuja muille lähellä oleville Android‑ ja Chromebook-laitteille. Voit myös vastaanottaa ja yhdistää Android-laitteilta lähetettyihin Wi-Fi-verkkoihin.

Mitä tarvitset

Tärkeää: Jos käytät Chromebookia töissä tai koulussa, et ehkä voi käyttää näitä ominaisuuksia puhelimella. Pyydä lisätietoja järjestelmänvalvojalta.

Jakamisen käyttöönotto

Tärkeää: Quick Share on oletuksena pois päältä. Laita Quick Share päälle, jotta voit lähettää tiedostoja lähellä oleville laitteille tai vastaanottaa niiltä tiedostoja.

1. Valitse kellonaika Chromebookin oikeasta alareunasta ja sitten Asetukset .
  2. Valitse vasemmalta Yhdistetyt laitteet.
  3. Valitse Quick Share ‑kohdasta Asenna.
  4. Valitse laitteellesi nimi ja sitten Valmis.
  5. Valitse Laitteen näkyvyys.
  6. Valitse haluamasi vaihtoehdot:
    • Kaikki kontaktit: Laitteesi näkyy lähistöllä oleville kontakteillesi, kun näyttö on päällä ja sen lukitus on avattu.
    • Osa kontakteista: Laitteesi näkyy valitsemillesi lähistöllä oleville kontakteille, kun näyttö on päällä ja sen lukitus on avattu.
    • Piilotettu: Laitteesi näkyy vain, kun joku yrittää jakaa sisältöä ja olet valinnut laitteesi näkyvän muille.
  7. Valitse Vahvista.

Vinkki: Jos haluat laittaa jakamisen pois päältä, valitse Asetukset , Yhdistetyt laitteet ja laita siten Quick Share pois päältä.

Sisällön jakaminen jollekulle toiselle
  1. Avaa Chromebookilla Tiedostot .
  2. Klikkaa kakkospainikkeella tiedostoa, jonka haluat jakaa.
  3. Valitse Jaa ja sitten Quick Share.
    • Näin voit jakaa useita tiedostoja: Paina Ctrl ja valitse sitten tiedostot ja sitten Jaa ja sitten Quick Share.
  4. Valitse laite, jolle haluat jakaa tiedoston ja sitten Jaa.
    • Tiedosto lähetetään, kun vastaanottaja varmistaa jaon.
Sisällön jakaminen muille laitteille

Kun käytät Quick Sharea Android- tai Chromebook-laitteella, joka on kirjautuneena samalle Google-tilille, siirrot hyväksytään automaattisesti.

Sisällön jakaminen Chromebookilta Android-laitteelle

1. Avaa Chromebookilla Tiedostot .
  2. Klikkaa kakkospainikkeella tiedostoa, jonka haluat jakaa.
  3. Valitse Jaa ja sitten Quick Share.
    • Näin voit jakaa useita tiedostoja:
      1. Paina Ctrl ja valitse sitten tiedostot ja sitten Jaa ja sitten Quick Share.
  4. Valitse laite, jolle haluat jakaa tiedoston ja sitten Seuraava.
    • Android-laitteella näkyy, että olet vastaanottanut tiedoston Chromebookilta.
    • Kun tiedosto on siirretty, saat ilmoituksen Chromebookille ja Android-laitteelle.

Sisällön jakaminen Android-laitteelta Chromebookille

1. Avaa Android-laitteella Tiedostot ,
  2. Valitse tiedosto, jonka haluat jakaa.
  3. Valitse Jaa tai Lähetä ja sitten Quick Share.
  4. Valitse laite, jolle haluat jakaa tiedoston ja sitten Seuraava.
    • Kun tiedosto on siirretty, saat ilmoituksen Android-laitteelle ja Chromebookille.
    • Saat siirrettävän tiedoston, vaikka Chromebook olisi lukittuna.
Sisällön jakaminen sovelluksista
Voit jakaa tiedostoja myös sovellusten sisältä.
  1. Valitse näytön vasemmasta alakulmasta Käynnistysohjelma .
  2. Löydät kaikki sovellukset, kun valitset ylänuolen .
  3. Valitse sovellus ja etsi haluamasi sisältö.
  4. Valitse Jaa ja sitten Quick Share.
  5. Valitse laite ja sitten Jaa.
    • Kun sisällön vastaanottava laite vahvistaa jaon, sisältö lähetetään.

Sisällön vastaanottaminen joltakulta toiselta

Tärkeää: Laitteesi pitää olla näkyvissä muille, jotta voit saada heiltä tiedostoja. Voit muuttaa laitteesi väliaikaisesti näkyväksi valitsemalla Chromebookilla kellonajan ja sitten Quick Share. Väliaikaisen näkyvyyden tila on päällä viisi minuuttia, minkä jälkeen laite ei ole enää näkyvissä lähellä oleville laitteille.
  1. Saat ilmoituksen, kun joku haluaa jakaa sisältöä.
  2. Valitse Laitteen nimi ja Laitteen näkyvyys.
  3. Valitse Ota käyttöön.
  4. Saat sisällön valitsemalla Hyväksy.

Kuka voi jakaa sisältöä sinulle

1. Valitse kellonaika Chromebookin oikeasta alareunasta ja sitten Asetukset .
  2. Valitse Quick Share ja sitten Laitteen näkyvyys.
  3. Valitse haluamasi vaihtoehdot:
    • Kaikki kontaktit: Laitteesi näkyy lähistöllä oleville kontakteillesi, kun näyttö on päällä ja sen lukitus on avattu.
    • Osa kontakteista: Laitteesi näkyy valitsemillesi lähistöllä oleville kontakteille, kun näyttö on päällä ja sen lukitus on avattu.
    • Piilotettu: Laitteesi näkyy vain, kun joku yrittää jakaa sisältöä ja olet valinnut laitteesi näkyvän muille.

Jakamisen laittaminen tilapäisesti päälle

Tärkeää: Jos haluat laitteesi näkyvän väliaikaisesti kaikille lähellä oleville, voit laittaa Quick Sharen päälle pika-asetuksista.
  1. Valitse kellonaika Chromebookin oikeasta alareunasta.
  2. Valitse Quick Share.