Compartir fitxers amb dispositius propers

Important: Compartició Nearby ara és Quick Share. Cerqueu el nom nou i la icona per compartir contingut amb dispositius Android, Chromebooks i PC Windows propers. La compartició continua sent compatible amb alguns dispositius en què encara es mostra el nom de la funció anterior.

Podeu compartir text, imatges, fitxers o pàgines web amb altres dispositius Android i Chromebook que teniu a prop. També podeu rebre i connectar-vos a xarxes Wi-Fi desades i enviades des de dispositius Android.

Què necessiteu

Important: si utilitzeu Chromebook a la feina o en un centre educatiu, és possible que no pugueu utilitzar aquestes funcions al telèfon. Per obtenir més ajuda, contacteu amb l'administrador.

Configurar la compartició

Important: la funció Quick Share està desactivada de manera predeterminada. Activeu-la al vostre dispositiu per enviar o rebre fitxers amb dispositius propers.

1. A la part inferior dreta del Chromebook, seleccioneu l'hora i, a continuació, Configuració .
  2. A l'esquerra, seleccioneu Dispositius connectats.
  3. Al costat de "Quick Share", seleccioneu Configura.
  4. Trieu un nom per al dispositiu i seleccioneu Fet.
  5. Seleccioneu Visibilitat del dispositiu.
  6. Trieu l'opció que vulgueu:
    • Tots els contactes: el dispositiu és visible per als vostres contactes a prop mentre la pantalla està activada i desbloquejada.
    • Alguns contactes: el dispositiu és visible per als contactes a prop que trieu mentre la pantalla està activada i desbloquejada.
    • Amagat: el dispositiu només és visible quan algú prova de compartir contingut i definiu el dispositiu com a visible.
  7. Seleccioneu Confirma.

Consell: per desactivar la compartició, aneu a Configuració , toqueu Dispositius connectats i, tot seguit, desactiveu l'opció Quick Share.

Compartir contingut amb una altra persona
  1. Al Chromebook, obriu Fitxers .
  2. Feu clic amb el botó dret al fitxer que vulgueu compartir.
  3. Seleccioneu Comparteix i, a continuació, Quick Share.
    • Per compartir diversos fitxers: premeu Ctrl i, a continuació, seleccioneu els fitxers i, a continuació, Comparteix i, a continuació, Quick Share.
  4. Seleccioneu el dispositiu amb el qual vulgueu compartir el fitxer i, a continuació, Comparteix.
    • Quan el destinatari confirmi la compartició, s'enviarà el fitxer.
Compartir contingut amb altres dispositius

Si utilitzeu la funció Quick Share amb qualsevol dispositiu Android o Chromebook en què la sessió estigui iniciada al mateix Compte de Google, les transferències s'acceptaran automàticament.

Compartir contingut d'un Chromebook a un dispositiu Android

1. Al Chromebook, obriu Fitxers .
  2. Feu clic amb el botó dret al fitxer que vulgueu compartir.
  3. Seleccioneu Comparteix i, a continuació, Quick Share.
    • Per compartir diversos fitxers:
      1. Premeu Ctrl i, a continuació, seleccioneu els fitxers i, a continuació, Comparteix i, a continuació, Quick Share.
  4. Seleccioneu el dispositiu amb el qual vulgueu compartir el fitxer i, a continuació, Següent.
    • Al dispositiu Android, veureu que heu rebut un fitxer del vostre Chromebook.
    • Quan s'hagi transferit el fitxer, rebreu una notificació al Chromebook i al dispositiu Android.

Compartir contingut d'un dispositiu Android al Chromebook

1. Al dispositiu Android, obriu Fitxers .
  2. Seleccioneu el fitxer que vulgueu compartir.
  3. Seleccioneu Comparteix o Envia i, a continuació, Quick Share.
  4. Seleccioneu el dispositiu amb el qual vulgueu compartir el fitxer i, a continuació, Següent.
    • Quan s'hagi transferit el fitxer, rebreu una notificació al dispositiu Android i al Chromebook.
    • Encara que el Chromebook estigui bloquejat, rebreu el fitxer que s'està transferint.
Compartir contingut des de les aplicacions
També es poden compartir fitxers des de dins de les aplicacions.
  1. A l'extrem inferior esquerre de la pantalla, seleccioneu el menú d'aplicacions .
  2. Per trobar totes les aplicacions, seleccioneu Amunt .
  3. Seleccioneu l'aplicació que inclogui el contingut i cerqueu-lo a dins de l'aplicació.
  4. Seleccioneu Comparteix i, a continuació, Quick Share.
  5. Seleccioneu un dispositiu i, a continuació, Comparteix.
    • Quan el dispositiu que rep el contingut confirmi la compartició, s'enviarà el contingut.

Obtenir contingut d'una altra persona

Important: per rebre fitxers d'una altra persona, aquesta persona ha de poder veure el vostre dispositiu. Per fer que el vostre dispositiu sigui visible temporalment, al Chromebook, seleccioneu l'hora i, a continuació, Quick Share. El mode de visibilitat temporal s'activa durant cinc minuts. Després d'aquest temps, el dispositiu ja no serà visible per als dispositius propers.
  1. Rebeu una notificació que indica que algú vol compartir contingut.
  2. Seleccioneu Nom del dispositiu i Visibilitat del dispositiu.
  3. Seleccioneu Activa.
  4. Per obtenir el contingut, seleccioneu Accepta.

Triar qui us pot compartir contingut

1. A la part inferior dreta del Chromebook, seleccioneu l'hora i, a continuació, Configuració .
  2. Seleccioneu Quick Share i, a continuació, Visibilitat del dispositiu.
  3. Trieu l'opció que vulgueu:
    • Tots els contactes: el dispositiu és visible per als vostres contactes a prop mentre la pantalla està activada i desbloquejada.
    • Alguns contactes: el dispositiu és visible per als contactes a prop que trieu mentre la pantalla està activada i desbloquejada.
    • Amagat: el dispositiu només és visible quan algú prova de compartir contingut i definiu el dispositiu com a visible.

Activar la compartició temporalment

Important: per fer que el vostre dispositiu sigui visible temporalment per a tots els dispositius propers, podeu activar l'opció Quick Share des de la configuració ràpida.
  1. A la part inferior dreta del Chromebook, seleccioneu l'hora.
  2. Seleccioneu Quick Share.