Ruimte vrijmaken op je Chromebook

Als er nog maar weinig schijfruimte op je Chromebook beschikbaar is, raden we je aan bestanden te verwijderen die je niet meer nodig hebt.

Controleren hoeveel opslagruimte er wordt gebruikt

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer in het gedeelte 'Apparaat' de optie Opslagbeheer.

Hier zie je hoeveel opslagruimte er nog op je apparaat beschikbaar is en hoeveel er in beslag wordt genomen door andere items:

Fouten die je ziet wanneer je nog maar weinig opslagruimte hebt

Als je bijna geen schijfruimte meer hebt, wordt het volgende bericht weergegeven: 'Weinig ruimte beschikbaar op het apparaat. Maak schijfruimte vrij of bepaalde gegevens kunnen automatisch worden verwijderd'.

Je kunt ook problemen ondervinden met het volgende:

• Bestanden downloaden
  • Webpagina's laden
  • Instellingen zoals wachtwoorden wijzigen of opslaan
  • Nieuwe gebruikersaccounts toevoegen aan je Chromebook
  • Android-apps gebruiken

Opslagruimte vrijmaken

Als je Chromebook traag is of nog maar weinig schijfruimte heeft, kun je de volgende oplossingen proberen om ruimte vrij te maken:

Houd er rekening mee dat je Chromebook, als er nog maar weinig schijfruimte beschikbaar is, automatisch gedownloade bestanden, browsegegevens, cachegeheugen of ongebruikte accounts kan verwijderen.