Je Chromebook aansluiten op een beeldscherm

Je kunt je Chromebook aansluiten op een beeldscherm of tv met een HDMI-, DisplayPort-, DVI-, VGA- of USB-C-poort.

Je Chromebook-scherm tonen op je beeldscherm

1. Selecteer de tijd in de rechterbenedenhoek.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Klik in het gedeelte Apparaat op Schermen.
  4. Selecteer Ingebouwd scherm mirroren. Deze optie wordt weergegeven als het beeldscherm is aangesloten.

Tip: Houd de toets Helderheid verlagen  ingedrukt als je het Chromebook-scherm alleen op je beeldscherm wilt bekijken.

Je schermen aanpassen

1. Selecteer de tijd in de rechterbenedenhoek.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Klik in het gedeelte Apparaat op Schermen.
  4. Selecteer Ingebouwd scherm om je Chromebook-scherm aan te passen. Selecteer de naam van het beeldscherm om het beeldscherm aan te passen.
    • Items op je scherm kleiner of groter maken: Kies een optie in het gedeelte Schermgrootte.
    • Het scherm draaien: Kies een optie in het gedeelte Stand.
  5. [Optioneel] Op het tabblad Monitor kun je ook het volgende doen:
    • De scherpte van het scherm wijzigen: Kies een optie in het gedeelte Resolutie.
    • De frequentie van schermupdates wijzigen: Kies een hogere vernieuwingssnelheid om content op het scherm sneller te vernieuwen.

Tip: Als je snel vensters of apps van het ene scherm naar het andere wilt verplaatsen, druk je op het toetsenbord op Zoeken  + Alt + m of Launcher  + Alt + m.

Je Chromebook aansluiten op een beeldscherm via een adapter

Soms heb je een adapterkabel nodig om je Chromebook aan te sluiten op een beeldscherm. Als je wilt weten welk type kabel je nodig hebt, bekijk je de instructies die bij je Chromebook zijn meegeleverd.

1. Zoek de uitvoer- en invoerpoorten voor het beeldscherm op je Chromebook. (Als je niet zeker weet welke poorten je moet gebruiken, raadpleeg je de instructies die bij je Chromebook zijn geleverd.)
  2. Gebruik deze twee poorten om de juiste adapter (bijv. DisplayPort naar HDMI) te vinden.
  3. Sluit de adapter aan op het beeldscherm en vervolgens op je Chromebook.

Een HDR-scherm of -monitor gebruiken

Sommige Chromebooks hebben een HDR-scherm (High Dynamic Range) of je kunt er een externe monitor op aansluiten die geschikt is voor HDR. Als je Chromebook of externe monitor geen HDR ondersteunt, worden video's afgespeeld in SDR (Standard Dynamic Range).

Een dockingstation gebruiken

Afhankelijk van de Chromebook kun je maximaal 1 tot 3 externe beeldschermen aansluiten. Zoek naar gecertificeerde Werkt met Chromebook-dockingstations.

Verbindingsproblemen oplossen

Als je een USB-C-kabel gebruikt om je Chromebook aan te sluiten op een beeldscherm of dockingstation, moet de kabel snel genoeg zijn om de verbinding te ondersteunen. Als je probeert verbinding te maken via een USB-C-kabel en de monitor niet reageert, of als je het bericht 'De kabel ondersteunt misschien geen schermen' ziet, probeer je deze stappen.