Toetsenbordtaal en speciale tekens kiezen

Je kunt verschillende toetsenbordtalen (ook wel invoermethoden genoemd) gebruiken op je Chromebook voor het volgende:

• De taal wijzigen waarin je typt
  • Speciale tekens gebruiken, zoals diakritische tekens of valutasymbolen

Je toetsenbordtalen instellen

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer onder Apparaat de optie Toetsenbord en dan Invoerinstellingen wijzigen.
  4. Selecteer onder Invoermethoden de toetsenbordtalen die je wilt gebruiken en dan Toevoegen.
  5. Je ziet Ingeschakeld onder het huidige toetsenbord.
  6. Als je een andere toetsenbordtaal wilt instellen, gebruik je de muisaanwijzer om een ander toetsenbord aan te wijzen en te selecteren.

Schakelen tussen toetsenbordtalen

Als je meer dan één toetsenbordtaal toevoegt, kun je via de plank naast de tijd schakelen tussen talen.

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer onder Apparaat de optie Toetsenbord en dan Invoerinstellingen wijzigen.
  4. Zet onder Invoer en toetsenbord de optie Invoeropties op de plank tonen aan.
    • Je ziet de huidige taalcode voor je toetsenbord op de plank naast de tijd.
  5. Selecteer de taalcode voor je toetsenbord.
  6. Selecteer in het vak Invoermethoden de taal waarnaar je wilt overschakelen.

Tip: Je kunt ook een andere taal selecteren door op Ctrl + Shift + spatiebalk te drukken totdat de gewenste taal is geselecteerd. Druk op Ctrl + spatiebalk om terug te schakelen.

Accenttekens toevoegen

Het Engels (VS) met internationaal toetsenbord heeft de volgende accenttekens:

Accent aigu (´) ' en daarna de letter
Accent grave (`) ' en daarna de letter
Tilde (~) Shift + ' en daarna de letter
Accent circonflexe (^) Shift + 6 en daarna de letter
Umlaut/trema (¨) Shift + ' en daarna de letter
Cedille (¸) Shift + AltGr + 5 en daarna de letter

Tip: Op het Amerikaanse internationale toetsenbord (pc) kun je ' en daarna de letter gebruiken.

Gebruik de volgende combinaties om specifieke internationale tekens op het Amerikaanse internationale toetsenbord te typen.

Belangrijk: De toets AltGr is de Alt-toets rechts op het toetsenbord.

Accent aigu (é) AltGr + e
Accent aigu (á) AltGr + a
Accent aigu (ú) AltGr + u
Accent aigu (í) AltGr + i
Accent aigu (ó) AltGr + o
Tilde (ñ) AltGr + n
Umlaut/trema (ü) AltGr + y
Umlaut/trema (ö) AltGr + p
Umlaut/trema (ä) AltGr + q
Cedille (ç) AltGr + ,

Accenttekens toevoegen met je toetsenbord

Je kunt je fysieke toetsenbord gebruiken om accenten, ook wel diakritische tekens genoemd, in te voegen in tekst.

Het accentmenu gebruiken

Belangrijk: Accenten zijn niet voor alle tekens beschikbaar.

Zo voeg je accenten in:

1. Houd de toets ingedrukt voor de letter waaraan je een accent wilt toevoegen.
  2. Als het menu wordt geopend, druk je op Tab of de pijl-rechts om naar het menu te gaan.
  3. Gebruik de pijltoetsen om het gewenste accent te markeren.
  4. Druk op Enter of de spatiebalk of ga door met typen om de gemarkeerde optie in te voegen.

Tip: Als het menu wordt geopend, kun je ook de cijfertoets van het gewenste teken typen of op het cijfer klikken.

Zo zet je accenten uit:

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer onder Apparaat de optie Toetsenbord en dan Invoerinstellingen wijzigen.
  4. Als je het menu wilt openen, selecteer je Meer onder Invoer en toetsenborden rechts van Engels (VS).
  5. Zet accenten en speciale tekens uit onder Fysiek toetsenbord.

Functietoetsen gebruiken

Je kunt ook accenten invoegen met de Alt-toets en een teken.

Belangrijk: Accenten zijn niet voor alle tekens beschikbaar.

Accent circonflexe (ô) alt + i
Accent aigu (é) alt + e
Umlaut (ë) alt + u
Tilde (ñ) alt + n
Accent grave (è) alt + `

Tip: Je kunt ook accenten maken op een digitaal toetsenbord. Meer informatie over hoe je diakritische tekens maakt op een digitaal toetsenbord