Toetsenbordtaal en speciale tekens kiezen

Je kunt verschillende toetsenbordtalen (ook wel invoermethoden genoemd) gebruiken op je Chromebook voor het volgende:

• De taal wijzigen waarin je typt
  • Speciale tekens gebruiken, zoals diakritische tekens of valutasymbolen

Je toetsenbordtalen instellen

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer in het deelvenster links de optie Geavanceerd en dan Talen en invoer.
  4. Selecteer bij Talen en invoer de optie Invoer.
  5. Selecteer bij Invoermethoden de optie Invoermethoden toevoegen.
  6. Selecteer de toetsenbordtalen die je wilt gebruiken en dan Toevoegen.
  7. Je ziet Ingeschakeld onder het huidige toetsenbord.
  8. Als je een andere toetsenbordtaal wilt instellen, gebruik je de muisaanwijzer om een ander toetsenbord aan te wijzen en te selecteren.

Schakelen tussen toetsenbordtalen

Als je meer dan één toetsenbordtaal toevoegt, kun je via de plank naast de tijd schakelen tussen talen.

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer in het deelvenster links de optie Geavanceerd en dan Talen en invoer.
  4. Selecteer bij Talen en invoer de optie Invoer.
  5. Schakel 'Invoeropties op de plank weergeven' in. Je ziet de huidige taalcode voor je toetsenbord op de plank naast de tijd.
  6. Selecteer de taalcode voor je toetsenbord.
  7. Selecteer in het vak Invoermethoden de taal waarnaar je wilt overschakelen.

Tip: Je kunt ook een andere taal selecteren door op Ctrl + Shift + spatiebalk te drukken totdat de gewenste taal is geselecteerd. Druk op Ctrl + spatiebalk om terug te schakelen.

Accenttekens toevoegen

Het Amerikaanse internationale toetsenbord heeft de volgende accenttekens:

Accent aigu (´) ' en daarna de letter
Accent grave (`) ' en daarna de letter
Tilde (~) Shift + ' en daarna de letter
Accent circonflexe (^) Shift + 6 en daarna de letter
Umlaut/trema (¨) Shift + ' en daarna de letter
Cedille (¸) Shift + AltGr + 5 en daarna de letter

Tip: Op het Amerikaanse internationale toetsenbord (pc) kun je ' en daarna de letter gebruiken.

Gebruik de volgende combinaties om specifieke internationale tekens op het Amerikaanse internationale toetsenbord te typen.

Belangrijk: De toets AltGr is de Alt-toets rechts op het toetsenbord.

Accent aigu (é) AltGr + e
Accent aigu (á) AltGr + a
Accent aigu (ú) AltGr + u
Accent aigu (í) AltGr + i
Accent aigu (ó) AltGr + o
Tilde (ñ) AltGr + n
Umlaut/trema (ü) AltGr + y
Umlaut/trema (ö) AltGr + p
Umlaut/trema (ä) AltGr + q
Cedille (ç) AltGr + ,