Triar l'idioma del teclat i els caràcters especials

Al Chromebook podeu utilitzar diferents idiomes de teclat, de vegades anomenats mètodes d'introducció de text, per:

• Canviar l'idioma d'escriptura.
  • Utilitzar caràcters especials, com ara accents o símbols de moneda.

Definir els idiomes de teclat

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora.
  2. Seleccioneu Configuració .
  3. A "Dispositiu", seleccioneu Teclat i, a continuació, Canvia la configuració d'introducció de text.
  4. A "Mètodes d'introducció de text", seleccioneu els idiomes de teclat que vulgueu utilitzar i, a continuació, Afegeix.
  5. A sota del teclat que s'està utilitzant, s'indica l'estat "Activat".
  6. Per establir un altre idioma de teclat, col·loqueu el cursor a sobre d'un altre teclat i seleccioneu-lo.

Canviar d'un idioma de teclat a un altre

Si afegiu més d'un idioma de teclat, podeu canviar d'un idioma a un altre des del prestatge, al costat de l'hora.

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora.
  2. Seleccioneu Configuració .
  3. A "Dispositiu", seleccioneu Teclat i, a continuació, Canvia la configuració d'introducció de text.
  4. A "Mètodes d'introducció i teclats", activeu l'opció Mostra opcions d'introducció al prestatge.
    • El codi d'idioma del teclat que esteu utilitzant es mostra al prestatge, al costat de l'hora.
  5. Seleccioneu el codi d'idioma del teclat.
  6. Al quadre "Mètodes d'introducció", seleccioneu l'idioma a què vulgueu canviar.

Consell: també podeu canviar d'idioma prement Ctrl+Maj+espai fins que se seleccioni l'idioma que vulgueu. Per tornar a la selecció anterior, premeu Ctrl+espai.

Afegir marques d'accentuació

El teclat internacional en anglès dels EUA disposa dels signes d'accentuació següents:

Accent tancat (´) Premeu ' i, a continuació, la lletra.
Accent obert (`) Premeu ` i, a continuació, la lletra.
Titlla (~) Premeu Maj+` i, a continuació, la lletra.
Accent circumflex (^) Premeu Maj+6 i, a continuació, la lletra.
Dièresi (̈¨) Premeu Maj+' i, a continuació, la lletra.
Vírgula (¸) Premeu Maj+Alt Gr+5 i, a continuació, la lletra.

Consell: al teclat internacional dels EUA (PC), podeu utilitzar la tecla ' i, a continuació, la lletra.

Utilitzeu les combinacions següents per escriure caràcters internacionals específics al teclat internacional dels EUA.

Important: la tecla Alt Gr és la tecla Alt de la dreta del teclat.

Accent tancat (é) Alt Gr+e
Accent tancat (á) Alt Gr+a
Accent tancat (ú) Alt Gr+u
Accent tancat (í) Alt Gr+i
Accent tancat (ó) Alt Gr+o
Titlla (ñ) Alt Gr+n
Dièresi (ü) Alt Gr+y
Dièresi (ü) Alt Gr+p
Dièresi (ü) Alt Gr+q
Vírgula (ç) Alt Gr+,

Afegir signes d'accentuació amb el teclat

Podeu utilitzar el teclat físic per inserir accents, també anomenats signes diacrítics, al text.

Utilitzar el menú d'accents

Important: els accents no estan disponibles per a tots els caràcters.

Per inserir accents:

1. Manteniu premuda la tecla de la lletra a la qual voleu afegir un accent.
  2. Quan s'obri el menú, premeu Tab o la fletxa dreta per entrar al menú.
  3. Feu servir les tecles de fletxa per destacar l'accent que voleu.
  4. Premeu Retorn, Espai o continueu escrivint per inserir l'opció destacada.

Consell: quan s'obre el menú, també podeu escriure la tecla numèrica de l'accent que vulgueu o bé fer-hi clic.

Per desactivar els accents, feu el següent:

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora.
  2. Seleccioneu Configuració .
  3. A "Dispositiu", seleccioneu Teclat i, a continuació, Canvia la configuració d'introducció de text.
  4. Per obrir el menú, a la secció "Entrades i teclats" que hi ha a la dreta d'Anglès (EUA), seleccioneu Més .
  5. A "Teclat físic", desactiveu els accents i els caràcters especials.

Utilitzar les tecles modificadores

També podeu inserir accents amb la tecla Alt i un caràcter.

Important: els accents no estan disponibles per a tots els caràcters.

Accent circumflex (ô) Alt+i
Accent tancat (é) Alt+e
Dièresi (ë) Alt+u
Titlla (ñ) Alt+n
Accent obert (è) Alt+`

Consell: també podeu crear accents en un teclat digital. Obteniu informació sobre com podeu crear signes diacrítics en un teclat digital.