Hantera språk för Chromebook

Du kan ändra språk på enheten, ställa in önskat språk för webbinnehåll och aktivera eller inaktivera språkförslag.

Ändra språk på enheten

Inställningar, menyer och liknande funktioner på Chromebook-enheten visas på språket du valde när du konfigurerade enheten första gången.

1. Välj klockan nere till höger.
  2. Välj Inställningar följt av Avancerat.
  3. Välj Språk i avsnittet Språk och inmatning.
  4. Om du vill ändra språk för Chromebook väljer du Ändra bredvid Enhetsspråk.
  5. Skriv eller välj önskat språk.
  6. Välj Bekräfta och starta om.

Lägg till eller ta bort språk för webbinnehåll

Lägg till språk som du förstår och sätt dem i prioritetsordning för när de ska läsa upp webbinnehåll på önskat språk när det är möjligt.

1. Välj klockan nere till höger.
  2. Välj Inställningar följt av Avancerat.
  3. Välj Språk i avsnittet Språk och inmatning.
  4. Välj Lägg till språk under Språk för webbinnehåll.
  5. Skriv eller välj önskat språk och välj sedan Lägg till.
  6. Välj Mer bredvid önskat språk.
  7. Välj ett alternativ:
    • Om webbinnehåll ska visas på det här språket när det är tillgängligt väljer du Flytta högst upp. Översättningarna anges i prioritetsordning.
    • Om du vill ta bort ett språk från listan väljer du Ta bort.
    • Om du vill se en popup-ruta för webbinnehåll från Google Översätt i Google Chrome väljer du Erbjud att översätta sidor på det här språket. Du kan endast se det här alternativet om du har aktiverat Översättningsförslag.

Aktivera och inaktivera översättningsförslag

Du kan styra om webbsidor på andra språk ska översättas i Chrome.

1. Välj klockan nere till höger.
  2. Välj Inställningar följt av Avancerat.
  3. Välj Språk i avsnittet Språk och inmatning.
  4. Aktivera eller inaktivera Översättningsförslag längst ned.

Tips! Om du har aktiverat Översättningsförslag och vill läsa en webbsida på ett annat språk väljer du Översätt i adressfältet.