De talen van je Chromebook beheren

Je kunt de taal van je apparaat wijzigen, je voorkeurstaal voor webcontent instellen en taalsuggesties aan- of uitzetten.

De taal van je apparaat wijzigen

De functies van je Chromebook (zoals Instellingen en menu's) gebruiken de taal die je hebt gekozen toen je het apparaat voor het eerst instelde.

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen  en dan Geavanceerd.
  3. Selecteer in het gedeelte 'Talen en invoer' de optie Talen.
  4. Als je de taal van je Chromebook wilt wijzigen, selecteer je Wijzigen naast Taal van apparaat.
  5. Typ of kies je voorkeurstaal.
  6. Selecteer Bevestigen en opnieuw opstarten.

Talen voor webcontent toevoegen of verwijderen

Voeg talen toe die je spreekt en rangschik ze om webcontent in je voorkeurstaal te lezen als deze beschikbaar is.

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen  en dan Geavanceerd.
  3. Selecteer in het gedeelte 'Talen en invoer' de optie Talen.
  4. Selecteer Talen toevoegen onder Talen voor webcontent.
  5. Typ of kies de gewenste taal en selecteer Toevoegen.
  6. Selecteer naast de gewenste taal de optie Meer .
  7. Kies een optie:
    • Als je webcontent in deze taal wilt bekijken als die beschikbaar is, selecteer je Verplaatsen naar boven. Je vertalingen worden op volgorde van voorkeur weergegeven.
    • Als je een taal uit je voorkeurslijst wilt verwijderen, selecteer je Verwijderen.
    • Als je het pop-upvenster van Google Translate voor webcontent wilt weergeven in Google Chrome, selecteer je Aanbieden pagina's in deze taal te vertalen. Deze optie verschijnt alleen als je Vertaalsuggestie hebt ingeschakeld.

Vertaalsuggesties in- of uitschakelen

Je kunt bepalen of Chrome aanbiedt om webpagina's te vertalen naar andere talen.

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen  en dan Geavanceerd.
  3. Selecteer in het gedeelte 'Talen en invoer' de optie Talen.
  4. Schakel onderaan Vertaalsuggestie in of uit.

Tip: Als je Vertaalsuggestie hebt ingesteld en een webpagina in een andere taal wilt lezen, selecteer je Vertalen  in de adresbalk.