Een account verwijderen van een Chromebook

Als iemand je Chromebook niet meer regelmatig gebruikt, kun je het betreffende account verwijderen.

1. Selecteer op het inlogscherm het profiel dat je wilt verwijderen.
  2. Selecteer naast de profielnaam de pijl-omlaag .
  3. Selecteer Gebruiker verwijderen.
  4. Selecteer in het vak dat wordt weergegeven Gebruiker verwijderen.

Als je een account verwijdert, wordt het alleen verwijderd van de Chromebook. Het Google-account zelf en de bijbehorende gegevens en instellingen blijven bestaan.

Problemen bij het verwijderen van een account oplossen

Ik zie de optie 'Deze persoon verwijderen' niet

Gebruik je een Chromebook die wordt beheerd door een systeembeheerder, bijvoorbeeld op het werk of op school? Neem contact op met de beheerder voor hulp bij het verwijderen van accounts.

Ik wil het account van de eigenaar verwijderen

Het eerste Google-account dat wordt gebruikt om in te loggen op een Chromebook, wordt meestal het eigenaarsaccount.

Als je het eigenaarsaccount wilt verwijderen, moet je alle gegevens op de Chromebook wissen. Lees hoe je dit kunt doen.

Een account is automatisch verwijderd

Als er bijna geen ruimte meer vrij is op je Chromebook, wordt het account dat het langst niet is gebruikt, automatisch van je Chromebook verwijderd.

Het Google-account en de bijbehorende gegevens en instellingen die zijn gesynchroniseerd met het gebruikersprofiel, blijven gewoon bestaan. Items die zijn opgeslagen op je Chromebook (zoals gedownloade bestanden) worden echter wel verwijderd.

Als een profiel wordt verwijderd van je Chromebook, kun je dat profiel opnieuw toevoegen. De bestanden die de gebruiker van het account heeft gedownload, kunnen echter niet worden hersteld.