Tilin poistaminen Chromebookista

Jos käyttäjä lakkaa käyttämästä Chromebookiasi säännöllisesti, voit poistaa hänen tilinsä. Toimi näin:

1. Klikkaa kirjautumisnäytöllä profiilia, jonka haluat poistaa.
  2. Klikkaa profiilikuvan oikeasta yläkulmasta alanuolta Alanuoli.
  3. Valitse Poista tämä käyttäjä.
  4. Valitse näkyviin tulevasta ruudusta Poista tämä käyttäjä.

Kun poistat tilin, se poistetaan vain Chromebookista. Varsinaista Google-tiliä tietoineen ja asetuksineen ei poisteta.

Tilien poistamisongelmien korjaaminen

En näe vaihtoehtoa ”Poista tämä henkilö”

Saatat käyttää järjestelmänvalvojan hallinnoimaa Chromebookia, mikä on tavallista koulussa tai työpaikalla. Pyydä apua tilin poistamiseen järjestelmänvalvojaltasi.

Haluan poistaa omistajatilin

Ensimmäisestä Google-tilistä, jolla Chromebookille kirjaudutaan, tulee yleensä sen omistajatili.

Omistajatilin poistaminen edellyttää kaikkien tietojen poistamista Chromebookilta. Katso ohjeet.

Tili poistettiin automaattisesti

Jos Chromebookin levytila käy vähiin, pisimpään käyttämättömänä ollut profiili poistetaan automaattisesti Chromebookista.

Tässäkään tapauksessa itse Google-tiliä tai tiliin synkronoituja tietoja ja asetuksia ei poisteta. Kaikki Chromebookiin tallennetut kohteet, kuten ladatut tiedostot, sen sijaan poistetaan.

Jos profiili poistetaan Chromebookistasi, voit lisätä profiilin uudelleen. Tälle tilille ladattuja tiedostoja ei kuitenkaan palauteta.