Lägga till någon på Chromebook

Du kan låta andra logga in på din Chromebook med sina Google-konton. Det är ett bra alternativ när till exempel en familjemedlem ofta använder din Chromebook. Gör så här:

1. Logga ut från Chromebook om du är inloggad.
  2. Klicka på Lägg till användare längst ned.
  3. Ange e-postadressen och lösenordet för Google-kontot och klicka på Nästa.
  4. Följ anvisningarna som visas.

Tips! Om den som vill låna enheten inte har något eget konto kan han eller hon skapa ett Google-konto.

Detta ser andra

När någon loggar in på din Chromebook ser han eller hon sin data synkroniserad i Chrome, till exempel appar, bakgrund och bokmärken. Han eller hon kan också använda alla Googles webbtjänster (som Gmail och Google Drive) med sitt eget konto i stället för ditt. All data och alla filer hålls isär från dina.

Åtgärda problem med att lägga till konton

Det går inte att logga in
Om du använder en Chromebook på jobbet eller i skolan kan det hända att du bara kan logga in med ditt jobbkonto och inte med andra konton (som ditt personliga Gmail-konto). Kontakta administratören om du behöver mer hjälp.
Tips! När du loggar in anger du din fullständiga e-postadress, inklusive domänen.
Om du inte är på jobbet eller i skolan testar du följande:
Ditt konto har tagits bort från Chromebook
Kontot kan ha tagits bort från Chromebook automatiskt för att frigöra utrymme på hårddisken. Du kan lägga till kontot på nytt, men du bör också frigöra utrymme på Chromebook.
Upp till 19 konton kan visas på inloggningssidan.