Een persoon aan je Chromebook toevoegen

Je kunt andere mensen met hun Google-account laten inloggen op je Chromebook. Deze optie is het meest geschikt voor mensen die je Chromebook regelmatig gebruiken, zoals gezinsleden. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Als je bent ingelogd op je Chromebook, log je uit.
  2. Klik onderaan op Persoon toevoegen.
  3. Geef het e-mailadres en wachtwoord van het Google-account op en klik op Volgende.
  4. Volg de stappen die worden weergegeven.

Tip: Als je vriend geen account heeft, kan hij een Google-account maken.

Welke gegevens mensen te zien krijgen

Als gebruikers op je Chromebook inloggen, kunnen deze al hun gesynchroniseerde gegevens in Chrome bekijken, zoals apps, achtergronden en bookmarks. Ze kunnen ook alle webservices van Google (zoals Gmail en Google Drive) gebruiken met hun eigen account in plaats van met jouw account. Alle informatie en bestanden van deze gebruikers worden gescheiden van die van jou bewaard.

Problemen met het toevoegen van accounts oplossen

Er wordt een foutmelding weergegeven dat je geen toestemming hebt om in te loggen
De eigenaar van de Chromebook moet toestemming geven om andere accounts aan de Chromebook toe te voegen. Meer informatie over hoe je kunt beheren wie een Chromebook gebruikt
Je kunt niet inloggen
Als je je Chromebook op het werk of op school gebruikt, kun je mogelijk alleen inloggen met je werkaccount en niet met andere accounts (zoals je persoonlijke Gmail-account). Neem contact op met je beheerder voor hulp.
Tip: Als je inlogt, geef je je volledige e-mailadres op, inclusief het domein.
Als je je Chromebook niet op het werk of op school gebruikt, probeer je deze stappen:
Je account is verwijderd van je Chromebook
Je Chromebook heeft het account mogelijk automatisch verwijderd om ruimte op de harde schijf vrij te maken. Je kunt het account opnieuw toevoegen, maar je moet ook ruimte op je Chromebook vrijmaken.
Op het inlogscherm kunnen tot negentien accounts worden weergegeven.