Een persoon aan uw Chromebook toevoegen

U kunt andere mensen met hun Google-account laten inloggen op uw Chromebook. Deze optie is het meest geschikt voor mensen die uw Chromebook regelmatig gebruiken, zoals gezinsleden. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Als u bent ingelogd op uw Chromebook, logt u uit.
  2. Klik onderaan op Persoon toevoegen.
  3. Geef het e-mailadres en wachtwoord van het Google-account op en klik op Volgende.
  4. Volg de stappen die worden weergegeven.

Tip: Als uw vriend geen account heeft, kan hij een Google-account maken.

Welke gegevens mensen te zien krijgen

Wanneer gebruikers op uw Chromebook inloggen, kunnen deze al hun gesynchroniseerde gegevens in Chrome bekijken, zoals apps, achtergronden en bladwijzers. Ze kunnen ook alle webservices van Google (zoals Gmail en Google Drive) gebruiken met hun eigen account in plaats van met uw account. Alle informatie en bestanden van deze gebruikers worden gescheiden van die van u bewaard.

Problemen met het toevoegen van accounts oplossen

De foutmelding 'U heeft geen toestemming om in te loggen' wordt weergegeven

De eigenaar van de Chromebook moet toestemming geven om andere accounts aan de Chromebook toe te voegen. Meer informatie over hoe u kunt beheren wie een Chromebook gebruikt.

U kunt niet inloggen

Als u uw Chromebook op het werk of op school gebruikt, kunt u mogelijk alleen inloggen met uw werkaccount en niet met andere accounts (zoals uw persoonlijke Gmail-account). Neem contact op met uw beheerder voor ondersteuning.
Als u uw Chromebook niet op het werk of op school gebruikt, probeert u deze stappen:

Uw account is verwijderd van uw Chromebook

Uw Chromebook heeft het account mogelijk automatisch verwijderd om ruimte op de harde schijf vrij te maken. U kunt het account opnieuw toevoegen, maar u moet ook ruimte op uw Chromebook vrijmaken.
Op het inlogscherm kunnen tot achttien accounts worden weergegeven.