Hantera Wi-Fi-nätverk

Om du har sparat flera nätverk på din Chromebook kan du välja vilket trådlöst nätverk enheten ska ansluta till som standard.

Enligt standardinställningen försöker Chromebook ansluta till nätverk i följande ordning:

• Lokalt trådbundet nätverk
  • Säkert trådlöst nätverk
  • Osäkert trådlöst nätverk
  • Mobilt datanätverk (används endast om du har ett dataabonnemang på din Chromebook)

Ansluta till ett nätverk automatiskt

Om du har flera wifi-nätverk där du befinner dig kan du välja att ansluta automatiskt till ett visst nätverk:

1. Kontrollera att du är ansluten till ett wifi-nätverk.
  2. Välj klockan nere till höger.
  3. Välj Inställningar  .
  4. Välj Wifi under Nätverk följt av det aktuella nätverket.
  5. Aktivera Anslut automatiskt till det här nätverket.

Föredra ett visst nätverk

Om du har flera wifi-nätverk där du befinner dig kan du ange ett nätverk som Chromebook ska välja i första hand:

1. Kontrollera att du är ansluten till ett wifi-nätverk.
  2. Välj klockan nere till höger.
  3. Välj Inställningar .
  4. Välj Wifi under Nätverk följt av det aktuella nätverket.
  5. Aktivera Föredra det här nätverket.

Glömma ett nätverk

Din Chromebook sparar nätverksuppgifterna när du ansluter till ett nätverk. Så här raderar du uppgifterna:

1. Logga in på Chromebook.
  2. Välj klockan nere till höger.
  3. Välj Inställningar .
  4. Välj Wifi under Nätverk.
  5. Välj Kända nätverk.
  6. Välj Mer  följt av Glöm vid nätverket som ska tas bort.

Ansluta till ett dolt nätverk

Viktigt! När du aktiverar ett dolt nätverk kanske andra kan identifiera din enhet och ta reda på vilka dolda nätverk du har konfigurerat på din enhet.

1. Välj klockan längst ned till höger på Chromebook.
  2. Aktivera wifi och anslut till ett nätverk.
  3. Välj nätverket igen för att öppna inställningarna.
  4. Aktivera Dolt nätverk.
    • Om du aktiverar den här inställningen kan du hitta och ansluta till ett dolt nätverk.

Tips!

Synkronisera nätverket mellan enheter

Om du använder flera Chromebook-enheter kan du synkronisera alla med samma wifi-nätverk. Läs om hur du delar samma nätverk på olika enheter.