Wifi-netwerken beheren

Als je meerdere netwerken hebt opgeslagen op je Chromebook, kun je kiezen met welk draadloos netwerk je apparaat standaard verbinding moet maken.

Je Chromebook probeert standaard in deze voorkeursvolgorde verbinding te maken met netwerken:

• Bedraad lokaal netwerk
  • Beveiligd draadloos netwerk
  • Onbeveiligd draadloos netwerk
  • Mobiel gegevensnetwerk (wordt alleen gebruikt als je Chromebook een data-abonnement heeft)

Automatisch verbinding maken met een netwerk

Als er meerdere wifi-netwerken beschikbaar zijn in je omgeving, kun je ervoor kiezen automatisch verbinding te maken met een specifiek netwerk:

1. Zorg dat je verbinding hebt met een wifi-netwerk.
  2. Selecteer rechtsonder de tijd.
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer in het gedeelte Netwerk de optie Wifi en dan je netwerk.
  5. Zet Automatisch verbinding maken met dit netwerk aan.

Voorrang geven aan een netwerk

Als er meerdere wifi-netwerken beschikbaar zijn in je omgeving, kun je je Chromebook voorrang laten geven aan een bepaald netwerk:

1. Zorg dat je verbinding hebt met een wifi-netwerk.
  2. Selecteer rechtsonder de tijd.
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer in het gedeelte Netwerk de optie Wifi en dan je netwerk.
  5. Zet Dit netwerk voorrang geven aan.

Een netwerk vergeten

Je Chromebook slaat netwerkgegevens op als je verbinding maakt met een netwerk. Die gegevens verwijderen:

1. Log in op je Chromebook.
  2. Selecteer rechtsonder de tijd.
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer in het gedeelte Netwerk de optie Wifi.
  5. Selecteer Bekende netwerken.
  6. Zoek het netwerk dat je wilt vergeten en selecteer Meer  en dan Vergeten.

Verbinding maken met een verborgen netwerk

Belangrijk: Als je Verborgen netwerk aanzet, kunnen anderen je apparaat misschien herkennen en ontdekken welke verborgen netwerken zijn ingesteld op je apparaat.

1. Selecteer rechtsonder de tijd op je Chromebook.
  2. Zet wifi aan en maak verbinding met een netwerk.
  3. Selecteer je netwerk weer om Instellingen te openen.
  4. Zet Verborgen netwerk aan.
    • Als je deze instelling aanzet, kun je een verborgen netwerk vinden en hiermee verbinding maken.

Tips:

Je netwerk synchroniseren op verschillende apparaten

Als je meerdere Chromebooks gebruikt, kun je ze allemaal synchroniseren met hetzelfde wifi-netwerk. Meer informatie over hoe je hetzelfde netwerk deelt op verschillende apparaten