Wifi-netwerken beheren

Als je meerdere netwerken hebt opgeslagen op je Chromebook, kun je kiezen met welk draadloos netwerk je apparaat standaard verbinding moet maken.

Je Chromebook probeert standaard in deze voorkeursvolgorde verbinding te maken met netwerken:

• Bedraad lokaal netwerk
  • Beveiligd draadloos netwerk
  • Onbeveiligd draadloos netwerk
  • Mobiel gegevensnetwerk (wordt alleen gebruikt als je Chromebook een gegevensabonnement heeft)

Automatisch verbinding maken met een netwerk

Als er meerdere wifi-netwerken beschikbaar zijn in je omgeving, kun je ervoor kiezen automatisch verbinding te maken met een specifiek netwerk:

1. Zorg ervoor dat je bent verbonden met een wifi-netwerk.
  2. Selecteer rechtsonder de tijd.
  3. Selecteer Instellingen Instellingen.
  4. Selecteer in het gedeelte Netwerk de optie Wifi en vervolgens je netwerk.
  5. Schakel Automatisch verbinding maken met dit netwerk in.

Voorrang geven aan een netwerk

Als er meerdere wifi-netwerken beschikbaar zijn in je omgeving, kun je je Chromebook voorrang laten geven aan een bepaald netwerk:

1. Zorg ervoor dat je bent verbonden met een wifi-netwerk.
  2. Selecteer rechtsonder de tijd.
  3. Selecteer Instellingen Instellingen.
  4. Selecteer in het gedeelte Netwerk de optie Wifi en vervolgens je netwerk.
  5. Schakel Dit netwerk voorrang geven in.

Een netwerk vergeten

Je Chromebook slaat netwerkgegevens op wanneer je verbinding maakt met een netwerk. Je kunt die gegevens als volgt verwijderen:

1. Log in bij de Chromebook met het account dat als de eigenaar is ingesteld.
  2. Selecteer rechtsonder de tijd.
  3. Selecteer Instellingen Instellingen.
  4. Selecteer in het gedeelte Netwerk de optie Wifi.
  5. Selecteer Bekende netwerken.
  6. Ga naar het netwerk dat je wilt vergeten en selecteer Meer Meer en dan Vergeten.