Åtgärda anslutningsproblem

Om det inte går att ansluta Chromebook till internet följer du stegen nedan. Testa om problemet är löst efter varje steg.

Om problemen kvarstår när du har testat alla steg kontaktar du Chromebook-tillverkaren.

Det går inte att ansluta till wifi

1. Kontrollera att wifi är aktiverat.
  2. Kontrollera att nätverket du vill ansluta till fungerar med Chromebook.

Det går inte att ansluta till andra nätverk

Problem med att ansluta till trådbundna nätverk
  • Kontrollera att Chromebook är ansluten till routern med en fungerande Ethernet-kabel eller USB-adapter.
  • Välj klockan nere till höger. Om Chromebook-enheten har en fungerande anslutning visas Ansluten till Ethernet .
  • Testa att ansluta en annan dator till routern. Om det går att ansluta den datorn kan du behöva en annan kabel eller USB Ethernet-adapter.
Problem med anslutning till mobilnätverk (USA)
  1. Kontrollera att din Chromebook kan anslutas till mobilnätverk och att anslutningen är aktiverad.
  2. Starta om Chromebook.
  3. Kontrollera att T-Mobile- eller Verizon Wireless-nätverket är aktiverat. Ring mobiloperatören om du har problem med anslutningen.

Du kan också testa att byta mobiloperatör:

1. Logga in som gäst på din Chromebook.
  2. Tryck på Ctrl + Alt + t så att ett terminalfönster öppnas.
  3. Skriv kommandot modem_set_carrier Generic UMTS
  4. Tryck på Retur.
  5. Skriv exit och tryck på Retur igen.
  6. Stäng av Chromebook.
  7. Sätt i ett SIM-kort från en annan mobiloperatör.
  8. Starta Chromebook.

Om du vill byta tillbaka till Verizon öppnar du ett terminalfönster och anger kommandot

modem_set_carrier Verizon Wireless

Om du vill byta tillbaka till T-Mobile öppnar du ett terminalfönster och anger kommandot

modem_set_carrier T-Mobile

Problem med att ansluta till mobilnätverk (utanför USA)
  1. Kontrollera att din Chromebook kan anslutas till mobilnätverk och att anslutningen är aktiverad.
  2. Starta om Chromebook.
  3. Kontrollera att SIM-kortet är aktiverat. Om du fortfarande har problem kontaktar du operatören.
  4. Du kan behöva en pinkod för att låsa upp SIM-kortet. Om du inte känner till pinkoden ringer du operatören eller använder mobildataroaming.
Problem med att ansluta till nätverk med infångstportal som kräver inloggning
Om du använder ett nätverk där du måste logga in och godkänna ett avtal innan du kommer ut på internet kanske enheten inte kan ansluta till internet. En inloggningssida med ett sådant avtal kallas för en infångstportal.
  • Hitta nätverkets inloggningssida: Försök surfa till en webbplats som använder http://, till exempel http://www.gstatic.com/generate_204, och som kan omdirigeras till nätverkets målsida.
    • Tips!
    • Ange webbadresser som börjar med http:// (inte https).
    • Använd ett privat fönster (Ctrl Skift n) om administratören tillåter det.
    • Inaktivera tillägg: Om du inte kommer till nätverkets inloggningssida inaktiverar du alla tillägg, om du har installerat sådana i Chrome. Läs mer om hur du avinstallerar tillägg
    • Om du kan logga in men ändå inte kommer ut på internet:
      • Koppla från nätverket och anslut till det igen.
      • Kontrollera om det går att ansluta till nätverket med telefonen eller någon annan enhet. Om det inte går att logga in med en annan enhet kan det vara problem med nätverket.
      • Fråga nätverkets ägare om det ska gå att komma ut på internet via det.