Koble Chromebooken din til Thunderbolt- og USB4-tilbehør

Viktig: Sørg for at både Chromebooken og tilbehøret støtter USB4 og Thunderbolt. Kompatible enheter har ofte Thunderbolt-bildet på enhetskontakten.

Før du begynner

For å koble til nytt Thunderbolt- eller USB4-tilbehør må du være logget på Chromebooken, og skjermen må være låst opp.

Slå på Thunderbolt og USB4

Thunderbolt-tilbehør kan kreve direkte minnetilgang for å fungere skikkelig og med full ytelse. Hvis Thunderbolt-tilbehøret ditt ikke fungerer automatisk når du kobler det til, må du slå av datatilgangsbeskyttelse på Chromebooken. Beskyttelse for direkte minnetilgang via eksternt tilbehør er slått på som standard for å ivareta maksimal sikkerhet.

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre på Chromebooken.
  2. Velg Innstillinger  og så Sikkerhet og personvern.
  3. Slå av Datatilgangsbeskyttelse for eksterne enheter
    • Hvis du ikke finner denne innstillingen, støtter ikke Chromebooken din USB4 eller Thunderbolt.
Tips: Hvis tilbehøret ikke fungerer som det skal, kan du prøve denne fremgangsmåten.
  • Vent i noen sekunder.
  • Koble enhetene fra Chromebooken, og koble dem til igjen.
  • Slå Datatilgangsbeskyttelse for eksterne enheter av og på igjen.

Feilsøk Thunderbolt og USB4

Hvordan vet jeg om Chromebooken min støtter Thunderbolt eller USB4?

Chromebook-enheter med utvalgte prosessorer er kompatible med USB4 og Thunderbolt. Du kan sjekke dette:

• Chromebooken: Enheten er tydelig merket som kompatibel med USB4 eller Thunderbolt.
  • Produsentens nettsted: Søk under «USB» eller «Porter».
Hvorfor støttes ikke den eksterne enheten min?

Chromebooks høye sikkerhetsstandarder setter grenser for hvilke typer Thunderbolt- og USB4-tilbehør som støttes. Her er noen eksempler på tilbehør som støttes:

• Dokker og skjermer
  • Lagringstilbehør

For å ivareta maksimal enhetssikkerhet er det ikke mulig å slå av beskyttelse for direkte minnetilgang når du er i gjestemodus. Tilbehør kan fortsatt fungere i gjestemodus, men i så fall med begrenset ytelse. Logg på kontoen din for å bruke tilbehøret fullt ut på Chromebooken.

Finn ut hvilke filtyper og eksterne enheter som fungerer på Chromebook.

Send tilbakemelding om Thunderbolt- eller USB4-tilbehør som ikke støttes.