Chromebookin yhdistäminen Thunderboltiin ja USB4-lisävarusteisiin

Tärkeää: Varmista, että Chromebook ja lisävaruste tukevat USB4:ää ja Thunderboltia. Yhteensopivien laitteiden liittimiin on usein painettu Thunderboltin kuva .

Ennen aloittamista

Voit yhdistää uuden Thunderbolt‑ tai USB4‑lisävarusteen, kun olet kirjautunut Chromebookillesi ja näytön lukitus on avattu.

Thunderboltin ja USB4:n käynnistäminen

Thunderbolt-lisävaruste saattaa vaatia suoran pääsyn muistiin, jotta se toimii oikein ja täydellä teholla. Jos Thunderbolt-lisävaruste ei toimi automaattisesti kun kytket sen, laita Chromebookin datan käyttösuoja pois päältä. Datan käyttösuoja ulkoisille lisävarusteille on oletuksena päällä parhaan mahdollisen suojauksen takaamiseksi.

1. Valitse kellonaika Chromebookin oikeasta alareunasta.
  2. Valitse Asetukset  ja sitten Tietosuoja ja yksityisyys.
  3. Laita Datan käyttösuoja pois päältä.
    • Jos et löydä asetusta, Chromebookisi ei tue USB:ää tai Thunderboltia.
Vinkki: Jos lisävarusteet eivät toimi kunnolla, kokeile näitä ohjeita.
  • Odota muutama sekunti.
  • Irrota laitteet ja kytke ne uudelleen Chromebookiin.
  • Laita Datan käyttösuoja pois päältä ja takaisin päälle.

Thunderboltin ja USB4:n ongelmien korjaaminen

Mistä tiedän, tukeeko Chromebookini Thunderboltia tai USB4:ää?

Tietyn prosessorin sisältävät Chromebookit ovat yhteensopivia USB4:n ja Thunderboltin kanssa. Voit tarkistaa nämä:

• Chromebookisi: Laitteesi on selkeästi merkitty yhteensopivaksi USB4:n tai Thunderboltin kanssa.
  • Valmistajan verkkosivusto: Etsi hakusanoilla "USB" tai "Portit".
Miksi ulkoista laitettani ei tueta?

Chromebookin korkean tason tietoturvastandardit rajoittavat Thunderbolt‑ ja USB4-lisävarusteiden tukea. Tuettuja lisävarusteita ovat esimerkiksi

• telineet ja näytöt
  • tallennustilan lisävarusteet.

Suoraa muistin käyttösuojaa ei voi laittaa pois päältä vierastilassa parhaimman mahdollisen suojauksen takaamiseksi. Lisävarusteet saattavat toimia vierastilassa rajoitetusti. Kirjaudu tilillesi salliaksesi lisävarusteen täyden toiminnan Chromebookillasi.

Lue lisää Chromebookeilla toimivista tiedostotyypeistä ja ulkoisista laitteista.

Lähetä palautetta Thunderbolt‑ tai USB4-lisävarusteesta, jota ei tueta.