Een screenshot maken of je scherm opnemen

Je kunt een screenshot maken of een video opnemen van het scherm van je Chromebook. Nadat je je scherm hebt opgenomen, kun je de afbeelding of video bekijken, bewerken, verwijderen en delen.

Tip: Screenshots en opnamen worden automatisch gekopieerd naar het klembord.

Een screenshot maken

1. Druk op de toets Screenshot  als je Chromebook die heeft.
    • Als je Chromebook geen toets Screenshot  heeft, druk je op Shift + Ctrl + Vensters tonen .
    • Als je externe toetsenbord geen toets Vensters tonen  heeft, druk je op Ctrl + Shift + F5.
  2. Selecteer Screenshot  in het menu onderaan.
  3. Selecteer een optie:
    • Een screenshot van het volledige scherm maken .
    • Een gedeeltelijk screenshot maken .
    • Een screenshot van een venster maken .

Tips:

• Je kunt op je toetsenbord ook op de spatiebalk drukken om het gedeelte te wijzigen waarvan je een screenshot wilt maken.
  • Ook kun je het formaat van je screenshot wijzigen. Druk op je toetsenbord op de Tab-toets totdat een van de cirkelhoeken van het gedeelte wordt gemarkeerd.
    • Als je de hoogte van je screenshot wilt wijzigen, druk je op je toetsenbord op de pijl-omhoog  of de pijl-omlaag .
    • Druk op je toetsenbord op de pijl-links  of pijl-rechts  om de breedte van het screenshot te wijzigen.
  • Je kunt ook het menu op je scherm gebruiken om een screenshot te maken. Selecteer onderaan de tijd en dan Screenshot.

Je scherm opnemen

1. Druk op Shift + Ctrl + Vensters weergeven .
  2. Selecteer Schermopname  in het menu onderaan.
  3. Selecteer een optie:
    • Het volledige scherm opnemen
    • Een gedeeltelijk scherm opnemen
    • Een venster opnemen
Selecteer rechtsonder Opname stoppen  om de opname te stoppen.

Opnamen en screenshots zoeken

Opnamen en screenshots worden opgeslagen in de map Downloads.  Je kunt wijzigen waar je opnamen of screenshots worden opgeslagen:

1. Druk op Shift + Ctrl + Vensters weergeven .
  2. Selecteer onderaan Instellingen Instellingen en dan Map selecteren. Opnamen of screenshots die je maakt, worden toegevoegd aan de map die je selecteert.

Meer informatie over hoe je bestanden opent, opslaat of verwijdert