Kuvakaappauksen ottaminen ja näytön tallentaminen

Voit ottaa kuvakaappauksen tai kuvata videon Chromebookisi näytöstä. Kun olet ottanut kuvan tai kuvannut videon, voit katsoa ja muokata sitä sekä poistaa ja jakaa sen.

Vinkki: Kuvakaappaukset ja tallennukset kopioidaan automaattisesti leikepöydälle.

Kuvakaappauksen ottaminen

1. Jos Chromebookissasi on Kuvakaappaus-näppäin , paina sitä.
    • Jos Chromebookissasi ei ole Kuvakaappaus-näppäintä , paina Shift + Ctrl + Näytä ikkunat .
    • Jos ulkoisessa näppäimistössäsi ei ole Näytä ikkunat ‑näppäintä , paina Ctrl + Shift + F5.
  2. Valitse alareunan valikosta Kuvakaappaus .
  3. Valitse vaihtoehto:
    • Ota koko näytön kuvakaappaus .
    • Ota osittainen kuvakaappaus .
    • Ota kuvakaappaus ikkunasta .

Vinkkejä:

• Voit muuttaa kohtaa, josta kuvakaappaus otetaan, painamalla välilyöntiä.
  • Voit myös muuttaa kuvakaappauksen kokoa. Paina näppäimistöllä sarkainta, kunnes yksi kulmista korostuu.
    • Voit muuttaa kuvakaappauksen korkeutta painamalla näppäimistön ylänuolta tai alanuolta .
    • Voit muuttaa kuvakaappauksen leveyttä painamalla näppäimistön vasenta nuolta tai oikeaa nuolta .
  • Voit ottaa kuvakaappauksen myös näytöllä olevan valikon kautta. Valitse alareunasta aika ja sitten Kuvakaappaus.

Näytön tallennus

1. Paina Vaihto + Ctrl + Näytä ikkunat .
  2. Valitse näytön alareunan valikosta Tallenna näyttö .
  3. Valitse vaihtoehto:
    • Tallenna koko näyttöä
    • Tallenna osaa näytöstä
    • Tallenna ikkunaa
Voit lopettaa tallentamisen oikean alakulman kohdasta Lopeta tallennus .

Tallenteiden ja kuvakaappausten löytäminen

Tallenteet ja kuvakaappaukset tallennetaan Lataukset-kansioon.  Voit vaihtaa tallenteiden ja kuvakaappausten tallennuspaikkaa:

1. Paina vaihto + Ctrl + Näytä ikkunat .
  2. Valitse alareunasta Asetukset Asetukset ja sitten valitse kansio. Ottamasi tallenteet tai kuvakaappaukset lisätään valitsemaasi kansioon.

Katso, miten voit avata, tallentaa ja poistaa tiedostoja.