Tag et screenshot, eller optag din skærm

Du kan tage et screenshot eller optage en video af din Chromebooks skærm. Derefter kan du se, redigere, slette og dele billedet eller videoen.

Tip! Screenshots og optagelser kopieres automatisk til din udklipsholder.

Tag et screenshot

1. Hvis din Chromebook har den, skal du trykke på Screenshot-tasten .
    • Hvis din Chromebook ikke har en Screenshot-tast , skal du trykke på Shift + Ctrl + Se vinduer .
    • Hvis dit eksterne tastatur ikke har Se vinduer-tasten , skal du trykke på Ctrl + Shift + F5.
  2. Vælg Screenshot i menuen nederst på skærmen.
  3. Vælg en af mulighederne:
    • Tag screenshot af hele skærmen .
    • Tag et delvist screenshot .
    • Tag et screenshot af et vindue .

Tip!

• Du kan også ændre den sektion, du vil tage et screenshot af, ved at trykke på mellemrumstasten på dit tastatur.
  • Du kan også ændre størrelsen på dit screenshot. Tryk på Tab-tasten på tastaturet, indtil et af sektionens cirkelhjørner fremhæves.
    • Du kan ændre højden på dit screenshot ved at trykke på pil op eller pil ned på tastaturet.
    • Du kan ændre bredden på dit screenshot ved at trykke på venstrepilen eller højrepilen på tastaturet.
  • Hvis du vil tage et screenshot, kan du også bruge menuen på skærmen. Nederst på skærmen skal du vælge klokkeslættet og derefter Screenshot.

Optag din skærm

1. Tryk på Shift + Ctrl + Se vinduer .
  2. Vælg Skærmoptagelse i menuen nederst på skærmen.
  3. Vælg en mulighed:
    • Optag hele skærmen
    • Optag en delvis skærm
    • Optag et vindue
Du kan stoppe optagelsen ved at vælge Stop optagelse nederst til højre.

Find optagelser og screenshots

Optagelser og screenshots gemmes i mappen "Downloads".  Sådan ændrer du, hvor dine optagelser eller screenshots gemmes:

1. Tryk på Shift + Ctrl + Se vinduer .
  2. Nederst på skærmen skal du vælge Indstillinger Indstillinger og derefterVælg mappe. Optagelser eller screenshots, du tager, føjes til den mappe, du vælger.

Se, hvordan du åbner, gemmer og sletter filer.