Je Chromebook verbinden met een wifi-netwerk

Als je verbinding wilt maken met internet, gebruik je een geschikt wifi-netwerk.

Stap 1: Zet wifi aan

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Niet verbonden .
    Opmerking: Als je de naam van je wifi-netwerk en een signaalsterkte ziet, is je Chromebook al verbonden met wifi.
  3. Zet wifi aan.
  4. Je Chromebook zoekt automatisch naar beschikbare netwerken en toont ze in een lijst.

Stap 2: Kies een netwerk en maak verbinding

Verbinding maken met een open netwerk
Selecteer het wifi-netwerk .
Je informatie is misschien zichtbaar voor andere mensen in dit netwerk.
Verbinding maken met een beveiligd netwerk
  1. Selecteer het beveiligde wifi-netwerk .
  2. Typ het netwerkwachtwoord.
  3. Selecteer Verbinden.
Verbinding maken met een netwerk dat niet in de lijst wordt vermeld

Belangrijk: Als je een verborgen netwerk toevoegt, kunnen anderen je apparaat misschien herkennen en ontdekken welke verborgen netwerken zijn ingesteld op je apparaat.

Beheerders kunnen netwerken verbergen zodat alleen bepaalde mensen deze kunnen gebruiken. Zo maak je verbinding met een verborgen netwerk:

1. Selecteer Verbinding maken met andere wifi-netwerken .
  2. Geef de netwerkgegevens op in het vak dat je te zien krijgt.
  3. Selecteer Verbinden.

De gegevens van dit netwerk worden automatisch opgeslagen zodat je later automatisch verbinding kunt maken.

Verbinding maken met een bedrijfsnetwerk

Stap 1: Check of je certificaat is geïnstalleerd

1. Open Chrome Chrome.
  2. Typ chrome://settings/certificates in de adresbalk en druk op Enter.
  3. Selecteer Certificeringsinstanties.
  4. Zoek je servercertificaat in de lijst aan de hand van de gegevens van je beheerder. Als het servercertificaat niet is geïnstalleerd, vraagt je beheerder misschien om het servercertificaat te installeren.
  5. [Optioneel] Als je verbinding maakt met een EAP-TLS-netwerk, moet je misschien het gebruikerscertificaat installeren.

Stap 2: Maak verbinding met het netwerk

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer onder Netwerk de optie Verbinding toevoegen en dan Wifi toevoegen en dan Geavanceerd.
  4. Geef je netwerkgegevens op.
    • Als het servercertificaat is geïnstalleerd, kies je Standaard in het veld CA-certificaat van server.
  5. Selecteer Verbinden.

Je MAC-adres of IP-adres vinden

Sommige beheerders beperken netwerktoegang om te voorkomen dat buitenstaanders toegang hebben tot privégegevens in het netwerk. Als je het netwerk wilt gebruiken, moet je mogelijk het MAC- of IP-adres van je Chromebook doorgeven aan de beheerder. Het MAC- of IP-adres vinden:

1. Log in op je Chromebook als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Selecteer rechtsonder de tijd.
  3. Selecteer het wifi-netwerk .
  4. Selecteer bovenaan het vak de optie Informatie .
  5. Je ziet het IP-adres en IPv6-adres van je Chromebook. Het MAC-adres is voorzien van het label Wifi.

Wifi-netwerken die werken met Chromebooks

Open netwerken die geen wachtwoord vereisen

• Beveiligde netwerken met WEP-, Dynamic WEP-, WPA/WPA2/WPA3-PSK-, WPA-Enterprise-, WPA2-Enterprise- of WPA3-Enterprise-instellingen.
    • We raden WPA2 of WPA3 aan, omdat deze veiliger zijn dan WEP of WPA.
  • Standaard: 802.11a/b/g/n en 802.11ac voor Chromebooks met een AC-router
Tip: ChromeOS-apparaten met een Marvell wifi-chipset ondersteunen WPA3 niet.

Meer hulp

*ChromeOS-apparaten met een Marvell-wifi-chipset ondersteunen WPA3 niet.