Je Chromebook verbinden met een wifi-netwerk

Als je verbinding wilt maken met internet, gebruik je een geschikt wifi-netwerk.

Stap 1: Wifi inschakelen

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Niet verbonden Geen netwerk.
    Opmerking: Als de naam van je wifi-netwerk en een signaalsterkte worden weergegeven, is je Chromebook al verbonden met wifi.
  3. Schakel wifi in.
  4. Je Chromebook zoekt automatisch naar beschikbare netwerken die vervolgens worden weergegeven in een lijst.

Stap 2: Een netwerk kiezen en verbinding maken

Verbinding maken met een open netwerk
Selecteer het wifi-netwerk Wifi.
Houd er rekening mee dat je informatie mogelijk zichtbaar is voor andere mensen in dit netwerk.
Verbinding maken met een beveiligd netwerk
  1. Selecteer het beveiligde wifi-netwerk Beveiligd wifi-netwerk.
  2. Typ het netwerkwachtwoord.
  3. Selecteer Verbinden.
Verbinding maken met een netwerk dat niet in de lijst wordt vermeld
Beheerders kunnen netwerken verbergen zodat alleen bepaalde mensen deze kunnen gebruiken. Je kunt als volgt verbinding maken met een netwerk dat niet wordt weergegeven:
  1. Selecteer Verbinding maken met ander netwerk Verbinding met ander netwerk maken.
  2. Geef de netwerkgegevens op in het vak dat wordt weergegeven.
  3. Selecteer Verbinden.

De gegevens van dit netwerk worden automatisch opgeslagen zodat je later automatisch verbinding kunt maken.

Verbinding maken met een zakelijk WPA2-netwerk

Stap 1: Controleren of je certificaat is geïnstalleerd

1. Open Chrome Chrome.
  2. Typ chrome://settings/certificates in de adresbalk en druk op Enter.
  3. Selecteer Certificeringsinstanties.
  4. Zoek je servercertificaat in de lijst aan de hand van de gegevens van je beheerder. Als het servercertificaat niet is geïnstalleerd, vraagt je beheerder mogelijk om het servercertificaat te installeren.
  5. [Optioneel] Als je verbinding maakt met een EAP-TLS-netwerk, moet je mogelijk het gebruikerscertificaat installeren.

Stap 2: Verbinding maken met het netwerk

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer onder 'Netwerk' de optie Verbinding toevoegen en dan Wifi toevoegen en dan Geavanceerd.
  4. Geef je netwerkgegevens op.
    • Als het servercertificaat is geïnstalleerd, kies je Standaard in het veld 'CA-certificaat van server'.
  5. Selecteer Verbinden.

Je MAC-adres of IP-adres vinden

Sommige beheerders beperken netwerktoegang om te voorkomen dat buitenstaanders toegang hebben tot privégegevens in het netwerk. Als je het netwerk wilt gebruiken, moet je mogelijk het MAC- of IP-adres van je Chromebook doorgeven aan de beheerder. Het MAC- of IP-adres vinden:

1. Log in op je Chromebook als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Selecteer rechtsonder de tijd.
  3. Selecteer het wifi-netwerk Wifi.
  4. Selecteer bovenaan het vak de optie Informatie Informatie.
  5. Het IP-adres en IPv6-adres van je Chromebook worden weergegeven. Het MAC-adres is voorzien van het label Wifi.

Wifi-netwerken die werken met Chromebooks

• Open netwerken die geen wachtwoord vereisen
  • Beveiligde netwerken met WEP-, Dynamic WEP-, WPA-PSK-, WPA-Enterprise- of WPA2-Enterprise-instellingen
    • We raden WPA2 aan omdat dit veiliger is dan WEP of WPA
  • Standaard: 802.11a/b/g/n en 802.11ac voor Chromebooks met een AC-router

Meer hulp