Utilitzar l'accés amb interruptors

L'accés amb interruptors és un mètode alternatiu d'introducció per al Chromebook. Quan utilitzeu l'accés amb interruptors, aquesta funció recorre els elements de la pantalla fins que feu una selecció amb un interruptor. Els interruptors es poden utilitzar amb el teclat integrat o bé amb un dispositiu extern connectat per Bluetooth o USB.

Configurar l'accés amb interruptors

Important: si voleu fer servir un dispositiu extern per als interruptors, assegureu-vos que estigui connectat al Chromebook abans de configurar l'accés amb interruptors.

Activar l'accés amb interruptors

1. A la part inferior dreta del Chromebook, seleccioneu l'hora. També podeu prémer Alt+Maj+s.
  2. Seleccioneu Configuració i, a continuació, Accessibilitat.
  3. A "Teclat i introducció de text", seleccioneu Accés amb interruptors i, a continuació, Configuració d'Accés amb interruptors.
    • En activar Accés amb interruptors, es mostrarà una guia de configuració que us ajudarà a configurar els interruptors.
  4. Assigneu un interruptor a l'acció "Selecciona". Aquest interruptor s'utilitza per seleccionar elements de la pantalla.
  5. Si voleu utilitzar diversos interruptors per moure el selector pels elements de la pantalla, podeu assignar-los a les accions "Següent" o "Anterior".
    • Si només teniu un interruptor, us podeu moure pels diferents elements de la pantalla quan activeu l'opció Cerca automàtica.

Consell: podeu tornar a executar la guia de configuració per configurar diferents interruptors.

Utilitzar la cerca automàtica o manual

Utilitzar la cerca automàtica

La cerca automàtica mou el selector automàticament pels diferents elements de la pantalla fins que feu una selecció. Si només teniu un interruptor, feu servir la cerca automàtica.
Per iniciar la cerca:
  1. Premeu l'interruptor assignat a l'acció "Selecciona", que permet que el selector es mogui automàticament pels diferents elements que es poden seleccionar.
  2. Per seleccionar l'element marcat, torneu a prémer l'interruptor.

Utilitzar la cerca manual

Important: la cerca manual requereix més d'un interruptor. Si només en teniu un, feu servir la cerca automàtica.
  1. Per moure el selector pels diversos elements de la pantalla, premeu l'interruptor assignat al botó "Següent" fins que es marqui l'element que vulgueu.
    • Si teniu tres interruptors, també podeu fer servir l'interruptor "Anterior" per recórrer els elements a la inversa.
  2. Per seleccionar l'element destacat, premeu l'interruptor Selecciona.

Utilitzar la cerca per punt

La cerca per punt permet localitzar àrees concretes de la pantalla que potser no tenen cap botó clar per seleccionar o que tenen massa opcions. Podeu activar la cerca per punt en qualsevol moment.
Activar la cerca per punt
Important: si teniu la cerca automàtica activada, el selector es mourà automàticament pels diferents elements seleccionables que hi ha al menú d'accions.
  1. Premeu l'interruptor assignat a l'acció "Selecciona".
  2. Quan es mostri el menú d'accions, premeu l'interruptor Següent per anar a Cerca per punt.
  3. Premeu l'interruptor Selecciona per seleccionar Cerca per punt.
Seleccionar un element

La cerca s'iniciarà en seleccionar Cerca per punt.

1. Quan comenci la cerca per interval horitzontal, premeu l'interruptor Selecciona en el moment en què l'interval arribi a l'àrea que vulgueu seleccionar.
  2. Torneu a prémer l'interruptor Selecciona per bloquejar la posició horitzontal.
  3. Quan comenci la cerca per interval vertical, premeu l'interruptor Selecciona en el moment en què l'interval arribi a l'àrea que vulgueu seleccionar.
  4. Torneu a prémer l'interruptor Selecciona per bloquejar la posició vertical.
  5. Quan e confirmi la ubicació, al menú d'accions, poseu el focus a l'acció "Fes clic amb el botó esquerre" i, a continuació, premeu l'interruptor Selecciona per seleccionar l'element.

Consell: un cop completada l'acció de clic, la cerca es reprèn.

Canviar la velocitat de la cerca per punt
  1. A la part inferior dreta del Chromebook, seleccioneu l'hora. També podeu prémer Alt+Maj+s.
  2. Seleccioneu Configuració i, a continuació, Accessibilitat.
  3. A "Teclat i introducció de text", seleccioneu Accés amb interruptors i, a continuació, Configuració d'Accés amb interruptors.
  4. A "Velocitat de la cerca per punt", moveu el control lliscant entre "Lenta" i "Ràpida" per ajustar-la.

Completar altres tasques habituals

Seleccionar un element d'un grup
De vegades, s'agrupen els diferents elements o opcions de menú d'una finestra per augmentar l'eficiència. Si un element no es pot seleccionar, és possible que no sigueu al grup d'elements correcte.

Si l'element que voleu seleccionar forma part d'un grup d'elements:

1. Seleccioneu el grup d'elements.
  2. Navegueu fins a l'element que vulgueu seleccionar.

Si l'element que voleu seleccionar no forma part del grup d'elements que està seleccionat:

1. Per sortir del grup d'elements, seleccioneu Enrere .
  2. Seleccioneu el grup d'elements correcte.
  3. Navegueu fins a l'element que vulgueu seleccionar.
Utilitzar el menú d'accions
Si seleccioneu un element que té diverses accions associades, l'accés amb interruptors obre un menú contextual, on podreu triar una de les accions.

Per seleccionar una acció del menú:

1. Recorreu les opcions del menú.
  2. Premeu l'interruptor.

Per tancar el menú d'accions:

1. Recorreu les opcions disponibles fins que es marqui Enrere .
  2. Seleccioneu el botó.
Editar text
  1. Seleccioneu un camp de text.
  2. Al menú contextual:
    • Seleccioneu Dictat per dir el text que voleu introduir.
    • Seleccioneu Teclat en pantalla per obrir el teclat en pantalla.
      • El selector recorre les files del teclat. Quan en seleccioneu una, el selector recorre cadascuna de les lletres de la fila.