Få förslag på appar och webbplatser på Chromebook

Du kan välja att få förslag på nya appar och webbinnehåll på olika ställen på Chromebook, till exempel i översikten eller sökresultaten.

Typer av förslag

När du aktiverar innehållsrekommendationer kan du få förslag på

• nya appar att installera
  • webbplatser och artiklar, till exempel förslag på tidningsartiklar att läsa
  • webbinnehåll som är tillgängligt i appar eller på webben, till exempel förslag på filmer på Netflix

Aktivera innehållsrekommendationer

1. Välj klockan nere till höger.
  2. Välj Inställningar .
  3. Välj Avancerat på panelen till vänster följt av Integritet och säkerhet.
  4. Aktivera Föreslå nytt innehåll att utforska under Integritet och säkerhet.

Viktigt! Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan och inte har ”Föreslå nytt innehåll att utforska” kan administratören ha inaktiverat det. Endast administratören kan återaktivera det. Kontakta administratören om du behöver mer hjälp.

Vanliga frågor

Hur används min data för att tillhandahålla förslagen?
Vi använder data som lagras lokalt på enheten och från din webb- och appaktivitet.
Förbättras förslagen med hjälp av min data om användning?
Vi fortsätter att förbättra användbarheten hos webbinnehåll över tid. Det kan göra exempelvis genom att ta reda på vilket innehåll du väljer.